Spring til indhold

Tyrkiet

Vi anbefaler, at du kontakter de tyrkiske myndigheder og spørger, hvad de aktuelle regler er for danskeres ind- og udrejse i landet. Det er dit eget ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Tyrkiet har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres rejse til landet:

  • Danske nødpas (provisoriske pas) anerkendes ved både ind- og udrejse.
  • EU nødpas anerkendes både ved ind- og udrejse. Et EU-nødpas skal dog viseres (have visum fra en tyrkisk ambassade) inden indrejse i Tyrkiet.
  • Bemærk, at alle nødpas skal være gyldige i 6 måneder udover opholdets varighed.
  • Forlængede danske pas anerkendes. 
 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.