Spring til indhold

Udenrigsministeren og miljø- og fødevareministeren deltager i statsbesøg i Argentina

18.03.2019  15:16
Fra den 17.-20. marts vil udenrigsminister Anders Samuelsen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen deltage i statsbesøget i Argentina med H.M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Kronprins Frederik.

Fra den 17.-20. marts vil udenrigsminister Anders Samuelsen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen ledsage H.M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Kronprins Frederik på statsbesøg til Argentina. Desuden vil en større dansk erhvervsdelegation med fokus på fødevarer, miljø og bæredygtige løsninger samt sundhed deltage i besøget.

- Jeg ser meget frem til at ledsage Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen under det danske statsbesøg til Argentina. Argentina er på mange områder en vigtig partner for Danmark, både politisk og kommercielt. Og der er potentiale for at udbygge samarbejdet endnu mere. Argentina efterspørger i disse år løsninger på mange af de områder, hvor Danmark har førerpositioner. Jeg håber, at vi med statsbesøget kan cementere det gode og tætte samarbejde mellem Argentina og Danmark, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

- Jeg glæder mig til at deltage i dette statsbesøg til Argentina med H.M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Kronprins Frederik. Danmark og Argentina kan samarbejde på en række områder, herunder ikke mindst fødevarer, miljø og vandteknologi. Argentina efterspørger især danske kompetencer inden for vandspild – og derfor kommer vi til at underskrive en aftale med argentinerne på netop dette. Samtidig har både Argentina og Danmark veludviklede landbrugssektorer, så det giver rigtig god mening, at vi samarbejder og erfaringsudveksler på dette område, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Der vil være en større dansk-argentinsk erhvervskonference i Buenos Aires den 19. marts, hvor de 31 deltagende danske virksomheder får muligheder for at mødes med argentinske virksomheder og myndigheder. Her vil H.M. Dronningen, udenrigsministeren og miljø- og fødevareministeren holde taler.

Udenrigsministeren vil under besøget ledsage Hendes Majestæt Dronningen under de officielle møder med de argentinske værter. Herudover vil udenrigsministeren gennemføre et bilateralt møde med den argentinske udenrigsminister. Udenrigsministeren vil blandt andet benytte lejligheden til at sætte fokus situationen i Venezuela.

Som led i programmet gennemfører miljø- og fødevareministeren to virksomhedsbesøg sammen med danske virksomheder. Det ene besøg gennemføres sammen med Kronprinsen og går til elproducenten YPF Luz, som er del af det statsejede energiselskab YPF, der har ambitiøse planer om mere produktion af grøn energi, hvilket giver muligheder for danske virksomheder. H.K.H. Kronprinsen vil sammen med miljø- og fødevareministeren også indvie en ny Vestas vindmøllepark i Bahía Blanca.

Endelig vil ministrene ledsage H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsen til Tandil i Argentina, som er en by, mange danskere i udvandrede til i slutningen af det 19. århundrede og starten af det 20. århundrede.
 
Yderligere oplysninger:
Miljø- og Fødevareministeriet, pressesekretær Malene Kristensen, 2213 0834, malek@mfvm.dk