Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Brasilien

Gyldig: 16.12.2018Senest redigeret  09.10.2018

 

Udvis ekstra forsigtighed:

Hele landet.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed, når du rejser i Brasilien, især pga. risikoen for kriminalitet.

De fleste danskere har dog ingen problemer under besøg i landet.

Risiko for terror

Brasilien har ikke oplevet terrorangreb.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb. Turister og andre rejsende har dog ikke hidtil været mål for terror. Angreb vil kunne ske på steder, der bliver besøgt af mange udlændinge. Du bør derfor være særlig forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan f.eks. være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være meget forsigtig især pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier, voldelige overfald og bilkapringer sker især i de store byer som f.eks. Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador, Fortaleza og Recife og på steder, hvor der er mange turister.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

Hvis du bliver udsat for røveri eller overfald, bør du lade være med at sætte dig til modstand og undgå øjenkontakt med gerningsmanden. Kriminelle kan være bevæbnede og på stoffer.

Undgå helt at færdes i slumkvarterer (favela’er). I Rio de Janeiro grænser de op til turistområderne ved Copacabana og Ipanema. Tyverier begået af større bander på strandene er ikke ualmindelige.

Vi fraråder ophold på strande og øde steder, når det er mørkt.

Seksuelle overgreb er sjældne, men de kan være rettet mod turister. 

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, f.eks. i lufthavnen, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici 

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

I regntiden er der risiko for oversvømmelser og jordskred i dele af Brasilien.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.


Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk.

Veje og biler er ofte i dårlig stand, og mange bilister har hverken kørekort eller forsikring. Der sker mange alvorlige ulykker.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

I de større byer bør du altid køre med låste døre og oprullede vinduer.

Der er absolut nultolerance for spiritursørsel. Hvis du kører bil efter at have drukket alkohol, kan du risikere store bøder, inddragelse af dit kørekort og evt. fængsel.

Du bør være forsigtig, hvis du bruger offentlig transport pga. risikoen for kriminalitet. Du bør så vidt muligt helt lade være med at køre i bybusser i Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador, Fortaleza og Recife. Offentlig transport bør helt undgås om natten.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer, og at du ikke tager imod tilbud om at køre med fremmede. Taxichaufføren skal have synligt billed-ID.

Vær forsigtig med at hidse dig op i trafikken. Uenigheder med andre bilister kan udvikle sig voldeligt.

Lokale love og sædvaner

 
Når du rejser i Brasilien, er du underlagt brasiliansk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan f.eks. være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Børneprostitution findes i Brasilien. Seksuel omgang med mindreårige straffes hårdt.

I Brasilien tales portugisisk. De lokale myndigheder og befolkningen taler og forstår meget lidt engelsk.


Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark. Hvis du har dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Brasilien, hvis Brasilien ikke går med til det.

Hvis du har dansk-brasiliansk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Brasilien, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de brasilianske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan f.eks. være ikke-afsonede straffedomme eller værnepligt, der ikke er aftjent.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Kørekort eller en fotokopi af dit pas er oftest nok. Politiet kan dog kræve at se selve passet.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold på hjemmesiderne for Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Brasilien kan være af svingende standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Brasilien. 

I Brasilien er du hverken dækket af det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Brasilien.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets globale vagtcenter, 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Brasiliens ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

 

Rejsevejledningen for Brasilien er senest opdateret den 9. oktober 2018. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Kort over Brasilien

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning