Spring til indhold

Rejsevejledning

Ny information om Udenrigsministeriets rejsevejledninger ifm. COVID-19

Der udarbejdes ugentligt en tabel over de enkelte lande og regioner, som tager udgangspunkt i den sundhedsmæssige situation i de pågældende lande og regioner ud fra objektive kriterier. På den baggrund klassificeres lande og regioner i forskellige sikkerhedsniveauer til brug for Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Tabellen offentliggøres på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet vil desuden fortsat fraråde alle ikke-nødvendige rejser (skraveret orange) til lande med betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark uanset smittesituationen i de pågældende lande.

Du kan få et samlet overblik over den danske model for rejserestriktioner for EU- og Schengenlande samt tredjelande i faktaarket.

Læs den seneste pressemeddelelse her (Nyheder fra Udenrigsministeriet der opdateres hver uge).

Har du spørgsmål til Udenrigsministeriets rejsevejledninger, kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål her.

Læs mere om de skærpede rejsevejledninger og indrejserestriktioner her.

Vær opmærksom på, at kortene nedenfor udelukkende illustrerer rejsevejledningerne i forhold til COVID-19 situationen. Der kan være lande og regioner, hvortil vi fraråder alle rejser på grund af sikkerhedssituationen. Det er derfor vigtigt, at du orienterer dig i rejsevejledningen.

Rejsevejledninger for Europa ifm. COVID-19

 

Læs mere om farverne i Udenrigsministeriets rejsevejledninger her.

Rejsevejledninger for verden ifm. COVID-19

Du anbefales endvidere at downloade app’en Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten. Så modtager du information, hvis der sker ændringer i rejsevejledningen for det land, du rejser til.

Før du rejser, bør du altid søge opdateret information om de enkelte lande på de danske ambassaders hjemmesider. Det kan være information om rejserestriktioner og andre tiltag fra de lokale myndigheder for at bremse udbredelsen af smitten.

Danmark har ikke ambassader i alle lande. Nogle ambassader dækker derfor flere lande. Du kan finde den ambassade, der er relevant for dig, ved at indtaste landets navn her.

For en række lande uden for EU- og Schengenområdet, hvor Danmark ikke har ambassader eller mange tilrejsende turister, har Danmark normalt ikke en rejsevejledning. Det vil igen blive tilfældet for disse lande, hvis der ikke længere er sundhedsmæssige årsager til at fraråde rejser. I stedet vil Udenrigsministeriet henvise til andre landes rejsevejledninger.

Om rejsevejledningerne generelt

Vores rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.
 
Vi laver rejsevejledninger for alle lande, hvor Danmark har en ambassade. Vi laver også vejledninger til lande, hvor der både er mange rejsende fra Danmark, og en særlig sikkerhedsrisiko. F.eks. på grund af krig, fare for terrorisme, uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet eller lignende.

Hvis du skal rejse til et land, som vi ikke laver en rejsevejledning for, kan du finde informationer i rejsevejledninger, der er udsendt af andre landes udenrigsministerier.

Du kan abonnere på vores rejsevejledninger. Klik på ”Abonner” i toppen af den relevante vejledning. Vi sender dig en e-mail, hvis vi ændrer vigtige oplysninger i vejledningen.

Din rejse, din beslutning

Rejsevejledningerne er vejledende. Det er altid din egen beslutning og dit ansvar, hvor du vil rejse hen.

Rejsevejledninger og afbestillingsregler

Vi ved, at rejse- og forsikringsselskaber henviser til vores rejsevejledninger i forbindelse med afbestilling eller ændring af en rejse til et land. Det er selskabernes egen afgørelse, hvordan de anvender vores rejsevejledninger.

rss alt text

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Grønland

 

Færøerne

 

Gran Canaria mv.