Gå til indhold

Rejse til udlandet

Du kan altid henvende dig til danske ambassader og konsulater, når du er på rejse i udlandet og har brug for hjælp. Er ambassaden eller konsulatet lukket, er vores vagtcenter i Udenrigsministeriet bemandet døgnet rundt - året rundt.

Husk dit gyldige pas på rejsen

Når du rejser uden for Norden, skal du altid have dit pas med.

Det gælder også, når du rejser i lande, som er en del af EU eller Schengen-samarbejdet. Selv om Danmark er med i Schengen-samarbejdet, ændrer det ikke på reglerne for, hvornår du skal have dit pas med.

Når du rejser i Norden (Norge, Sverige, Finland og Island), er det som udgangspunkt ikke nødvendigt, at du som dansk statsborger har dit pas med. Du skal dog stadig kunne identificere dig med anden form for billedlegitimation f.eks. ved overnatning på hoteller og lignende.

Undersøg altid forud for en rejse i Norden, om der kan være skærpet kontrol ved grænseovergange og færgeterminaler. Hvis det er tilfældet, kan det alligevel være et krav, at du har dit gyldige pas med dig.

Kontakt

Udenrigsministeriets Borgerservice

Telefon: +45 33 92 11 12
Fax: +45 33 92 01 01
E-mail: [email protected]

Flysikkerhed

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fører tilsyn med udenlandsk civil luftfart ind og ud af Danmark. Styrelsen sikrer et højt flyvesikkerhedsniveau, og indberetter evt. uregelmæssigheder til en fælles europæisk database i EU.

Trafik- Bygge- og Boligstyrelsens 
hjemmeside kan du finde den komplette liste over flyselskaber, der ikke lever op til de internationale sikkerhedsstandarder.

Spørgsmål vedr. konkrete flyvninger skal stiles til det flyselskab, du skal flyve med.