Gå til indhold

Rapportering af korruption

Hvis du har mistanke om misbrug eller støder på tilfælde af korruption vedrørende midler fra Udenrigsministeriet/Danida, beder vi dig om at videregive dine oplysninger gennem hjemmesiden 'Rapportér Korruption'. Enhver borger kan anvende denne kommunikationskanal.

Rapporteringsprocessen

Når du indgiver en rapport, vil du modtage en automatisk kvittering for modtagelsen fra vores system. Når vi behandler dine oplysninger, kan det være nødvendigt for os at vende tilbage med yderligere kvalificerende spørgsmål vedrørende de aktiviteter, der er under mistanke, med henblik på at underbygge sagen. Det er derfor afgørende, at du giver os en aktiv e-mail-adresse, som vi kan skrive til. Vi bestræber os på at behandle din rapport inden for to uger, og vi vil altid give dig kvittering for, at vi har behandlet din rapport.

 

Fortrolighed

Udenrigsministeriet/Danida vil behandle din rapport fortroligt og sørge for, at den kun bliver set af de relevante personer i Udenrigsministeriets/Danidas anti-korruptionsteam, inden for rammerne af Offentlighedsloven.

 

Anonymitet

Du kan vælge at forblive anonym. Det betyder dog, at i visse situationer kan Udenrigsministeriet/Danida ikke fortsætte med en undersøgelse af de forhold, du har rapporteret som korrupte, fordi vi må prioritere din sikkerhed. Desuden vil en undersøgelse altid være mere vanskelig at udføre, hvis den er baseret på en anonym rapport.

 

Hvilke foranstaltninger træffes?

Når en sag er blevet identificeret, iværksætter vi procedurer i samarbejde med de relevante partnere, når det er muligt, med henblik på at undersøge sagen nærmere og stoppe eventuel yderligere misbrug af samme art. Som en del af processen vil Danida forsøge at placere et ansvar, beslutte om der skal indgives en lokal politirapport, og afgøre graden af krav om tilbagebetaling af midler. Til sidst kan sagen derfor føre til en afslutning af samarbejdet med den pågældende partner.

 

UDENRIGSMINISTERIET

Danida

Asiatisk Plads 2 

1448 København K

Tlf.nr. +45 33 92 00 00
Fax +45 32 54 05 33

[email protected]

 

Link

anmeld-korruption