Gå til indhold

Kenya

Vi anbefaler, at du kontakter Kenyas ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

_______________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

_______________________________________________________________________________________________________

Myndighederne i Kenya har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt. Maksimalt 90 dages ophold, som du dog kan søge om at forlænge med yderligere 90 dage, mens du er i landet.
  • E-visum kan du søge på https://www.ecitizen.go.ke. Hvis du får visum, skal du vise en udskrift af bekræftelsen, når du kommer til Kenya.
  • Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra datoen for indrejse
  • Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse
  • Provisoriske danske pas (nødpas) anerkendes til udrejse
  • EU-nødpas anerkendes til udrejse.
  • Udrejse med nødpas kræver et særligt udrejsestempel fra immigrationsmyndighederne. Du skal henvende dig i Nyayo House, 20th floor, på hjørnet af Kenyatta Avenue og Uhuru Highway i Nairobi. Vær opmærksom på, at der kun er åbent i hverdagene og regn med 24 timers sagsbehandlingstid.

Redigeret: 27. maj 2021

 

Udenlandske pas- og visumregler

Reglerne i oversigten gælder kun for danske statsborgere:

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.