Gå til indhold

Kenya

Undersøg i god tid før din rejse, hvilke regler der gælder for pas og visum. Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. De lokale myndigheder i de enkelte lande fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem.

Myndighederne i Kenya har oplyst, at reglerne nedenfor gælder for danske statsborgeres ind- og udrejse. Du bør dog altid dobbelttjekke med Kenyas ambassade i Stockholm, om reglerne stadig gælder. De kan blive ændret med kort varsel. 

Udenrigsministeriet kan ikke drages til ansvar for eventuelle problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne her på siden.

 

Visum

Pas

  • Pas skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed og have mindst 1 blank side tilbage.
  • Danske forlængede pas anerkendes ved ind- og udrejse.
  • Provisoriske danske pas (nødpas) anerkendes kun ved udrejse. Der kræves en officiel politirapport på det mistede pas samt et udrejsestempel fra lokale immigrationsmyndigheder. Udrejsestemplet kan søges online. Ansøgningen skal printes ud, underskrives og medbringes til immigrationsmyndighederne i Nairobi: Nyayo House, 20th floor, på hjørnet af Kenyatta Avenue og Uhuru Highway i Nairobi. Vær opmærksom på, at der kun er åbent i hverdage, og du kan påregne 24 timers sagsbehandlingstid.
  • EU-nødpas anerkendes kun ved udrejse. Der gælder de samme regler som for danske nødpas.
  • Tjek på forhånd om et eventuelt transitland på rejsen anerkender et dansk nødpas eller et EU-nødpas. Kontakt transitlandets ambassade. 
  • Visse viseringer og stempler i dit pas kan medføre, at du kan blive nægtet indrejse.
  • Hvis du har dansk flygtninge- eller fremmedpas, kan der gælde andre regler for ind- og udrejse. Inden du rejser, så kontakt Kenyas ambassade. 

Andre krav

  • Rejser du alene med dit barn eller med børn, som ikke er din egne, anbefaler vi, at du får en fuldmagt fra indehaverne af forældremyndigheden. Det samme gælder, hvis du er under 18 år og rejser alene. Læs mere på Børn og unge på rejse.

Spørgsmål

Udenrigsministeriet, danske ambassader og konsulater har ikke yderligere information end dette. Hvis du har spørgsmål, så kontakt Kenyas ambassade i Stockholm.

 

Senest opdateret: 4. marts 2024