Gå til indhold

Kina

Undersøg i god tid før din rejse, hvilke regler der gælder for pas og visum. Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. De lokale myndigheder i de enkelte lande fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. 

Myndighederne i Kina har oplyst, at reglerne nedenfor gælder for danske statsborgeres ind- og udrejse. Du bør dog altid dobbelttjekke med Kinas ambassade, om reglerne stadig gælder. De kan blive ændret med kort varsel. 

Udenrigsministeriet kan ikke drages til ansvar for eventuelle problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne her på siden.

 

Visum 

 • Visumpligt med visse undtagelser, se nedenfor*. Du kan søge om visum ved det kinesiske visumcenter.
 • Transitvisum: Ikke nødvendigt til kortere ophold op til 24 timer i lufthavnen.

     Visumfri*:

 • Indrejse til Hainan i op til 30 dage.
 • Indrejse til Guangdong-provinsen i op til 144 timer for udlændinge, der indrejser med en turistgruppe fra Hongkong og Macao. Læs mere her: Port Visa and Regional Visa-Free Entry Policies.

 • 15 dages visumfri indrejse for krydstogtrejsende gælder for følgende havne (for grupper af 2 rejsende eller flere): Tianjin, Dalian (Liaoning Province), Shanghai, Lianyungang (Jiangsu Province), Wenzhou and Zhoushan (Zhejiang Province), Xiamen (Fujian Province), Qingdao (Shandong Province), Guangzhou and Shenzhen (Guangdong Province), Beihai (Guangxi Zhuang Autonomous Region), and Haikou and Sanya (Hainan Province)
 •  Særlige visumfri transitperioder, som tillader indrejse ved ankomst til provinser i Kina op til 72 eller 144 timer. Varigheden afhænger af provinsen.

 

 • Pas
 • Pas skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed.
 • Danske forlængede pas anerkendes ved ind- og udrejse.
 • Danske nødpas (provisoriske pas) anerkendes kun ved udrejse fra Kina. Ved udrejse kræves erstatningsvisum.
 • EU-nødpas anerkendes ikke, men rejsende kan være i transit i en kinesisk lufthavn på et EU-nødpas, hvis man kan fremvise billet videre til tredjeland inden for 24 timer.
 • Tjek på forhånd om et eventuelt transitland på rejsen anerkender et dansk nødpas eller et EU-nødpas. Kontakt transitlandets ambassade. 
 • Visse viseringer og stempler i dit pas kan medføre, at du kan blive nægtet indrejse.
 • Hvis du har dansk flygtninge- eller fremmedpas, kan der gælde andre regler for ind- og udrejse. Inden du rejser, så kontakt Kinas ambassade.


  Visum (Hongkong)
  Visumfrit (ophold i maks. 90 dage). Vær opmærksom på, at du som turistrejsende kan indrejse i Hongkong fra Kina, da du som dansk statsborger er visumfritaget i Hongkong, men du kan ikke rejse retur til Kina fra Hongkong med mindre du har flere indrejser på dit kinesiske visum. 
  For ophold som andet end turist eller ophold ud over 90 dage skal du kontakte den kinesiske ambassade i København eller Immigration i Hongkong. 
  Visit Visa / Entry Permit Requirements for the Hong Kong Special Administrative Region | Immigration Department (immd.gov.hk)

   

  Visum (Macao)
  Visumfrit (ophold i maks. 90 dage). Vær opmærksom på, at du som turistrejsende kan indrejse i Macao fra Kina, da du som dansk statsborger er visumfritaget i Macao, men du kan ikke rejse retur til Kina fra Macao med mindre du har flere indrejser på dit kinesiske visum.
  For ophold som andet end turist eller ophold ud over 90 dage skal du kontakte den kinesiske ambassade i København eller Immigration i Macao.
  PS-1474 Immigration – Immigration Clearance of Non-residents of Macao – Macao SAR Government Portal (www.gov.mo)

Andre krav

 • Rejser du alene med dit barn eller med børn, som ikke er din egne, anbefaler vi, at du får en fuldmagt fra indehavere af forældremyndigheden. Det samme gælder, hvis du er under 18 år og rejser alene. Læs mere på Børn og unge på rejse.

Spørgsmål

Udenrigsministeriet, danske ambassader og konsulater har ikke yderligere information end dette. Hvis du har spørgsmål til indrejsereglerne, der kan ændres med kort varsel, så kontakt Kinas ambassade i København. 

 

Senest opdateret: 19. juni 2024