Gå til indhold

Nordmakedonien

De makedonske myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet.

Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Du kan kontakte den makedonske ambassade for at få bekræftet nedenstående.

  • Visumfri i maksimalt 90 dage.
  • Passet skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed.
  • Forlængede pas anerkendes både ved ind- og udrejse.
  • Provisoriske pas anerkendes både ved ind- og udrejse. NB! Rejsende med prov. pas kan kun indrejse Nordmakedonien, såfremt Nordmakedonien er transitland på rejse tilbage til Danmark
  • EU-nødpas anerkendes både ved ind- og udrejse. NB! Rejsende med EU-prov. pas kan kun indrejse Nordmakedonien, såfremt Nordmakedonien er transitland på rejse tilbage til Danmark.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den makedonske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Mindreårige børn, der rejser med andre end deres forældre/værge, skal medbringe en fuldmagt fra forældrene/værgen.

Udenrigsministeriet bestræber sig på, at oplysningerne på hjemmesiden er opdaterede, korrekte og dækkende. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

Opdateret den 18. august 2022

 

Udenlandske pas- og visumregler

Reglerne i oversigten gælder kun for danske statsborgere:

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.