Gå til indhold

Tanzania

Vi anbefaler, at du kontakter Tanzanias ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler for ind- og udrejse er. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

______________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

______________________________________________________________________________________________________

 

Myndighederne i Tanzania har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt. Du kan få turistvisum ved ankomst i de tre internationale lufthavne Dar es Salaam, Zanzibar og Kilimanjaro. Vi anbefaler dog at søge visum inden rejsen.
  • Et turistvisum er gyldigt i maksimalt 3 måneder.
  • Pas skal være gyldige mindst 6 måneder endnu, når du rejser ind.    
  • Danske forlængede pas anerkendes til ind- og udrejse.
  • Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes til ind- og udrejse. Er passet udstedt i Tanzania, så skal det stemples af immigrationsmyndighederne, når du forlader landet.
  • EU-nødpas anerkendes på samme vilkår som for danske nødpas.
  • Hvis du ankommer fra et land, hvor der er risiko for at blive smittet med Gul Feber, skal du vise dokumentation for, at du er vaccineret. Ellers kan du blive nægtet at rejse ind i landet eller blive vaccineret og sat i karantæne i 10 dage, før du må rejse ind.

Opdateret 18. september 2018

 

Udenlandske pas- og visumregler

Reglerne i oversigten gælder kun for danske statsborgere:

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.