Gå til indhold

Vietnam

Vi anbefaler, at du kontakter myndighederne i Vietnam og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

 

Myndighederne i Vietnam har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumfrit ophold i op til 15 dage (både indrejsedato og udrejsedato inkluderet). Man skal kunne forevise en returbillet eller en billet videre ud af landet inden for de 15 dage. I modsat fald skal du have søgt om visum før indrejsen 
  • For ophold udover de 15 dage skal der søges om visum før afrejsen ved den vietnamesiske ambassade
  • Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder ved indrejsen til Vietnam
  • Det er muligt at søge om e-visum på Vietnams immigrationsportal. Der kan søges om max. 30 dage med én indrejse gennem et antal udvalgte grænseovergange. Ved indrejse igennem øvrige grænseovergange samt flere indrejser og længere gyldighed, skal du søge om visum på den vietnamesiske ambassade
  • Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes kun til rejse ud af Vietnam
  • EU-nødpas anerkendes kun til rejse ud af Vietnam
  • Mister du dit pas i Vietnam og får udstedt et dansk nødpas, skal du have et "udrejsestempel" i passet hos de vietnamesiske immigrationsmyndigheder. Dette kan tage op til 3 hverdage

 

Redigeret: 20. september 2022

 

Udenlandske pas- og visumregler

Reglerne i oversigten gælder kun for danske statsborgere:

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.