Gå til indhold

Vietnam

Vi anbefaler, at du kontakter myndighederne i Vietnam og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

______________________________________________________________________________________________________

Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden, og de forskellige landes indrejseregler kan derfor ændres med kort varsel. Du kan læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav på den relevante danske ambassades hjemmeside. Mange lande har fortsat helt eller delvist indrejseforbud for nogle rejsende.

Undersøg også om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser. 

______________________________________________________________________________________________________

 

Myndighederne i Vietnam har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse.

  • Vietnam har pr. d. 15. marts 2022 lempet indrejserestriktionerne og åbnet op for visumfri indrejse i op til 15 dage for danske statsborgere.
  • Henvendelser om visum henvises til den vietnamesiske ambassade i Danmark.
  • Passet skal være gyldigt mindst 1 måned efter dit visums udløbsdato.
  • Du kan søge E-visum online på Vietnams immigrationsportal.  Det gives for ophold på maks. 30 dage og med ret til én indrejse igennem et antal udvalgte grænseovergange. Ved indrejse igennem øvrige grænseovergange skal du søge om visum på en vietnamesisk ambassade.
  • Vietnams ambassade i Danmark anbefaler, at du søger visum via ambassaden.
  • Danske nødpas (provisoriske pas) anerkendes til både ind- og udrejse.
  • For at kunne rejse ind i Vietnam på et dansk nødpas skal du søge visum forinden.
  • EU-nødpas anerkendes kun til hjemrejse til Danmark.
  • Mister du dit pas i Vietnam og får udstedt et dansk nødpas, skal du have indstemplet et "udrejsestempel" i passet hos de vietnamesiske myndigheder. Dette kan tage op til 3 hverdage.

Redigeret: 20. maj 2022

 

Udenlandske pas- og visumregler

Reglerne i oversigten gælder kun for danske statsborgere:

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.