Gå til indhold

Brasilien

Rejsevejledning opdateret: 24.04.2024 Kl. 14:12

Gyldig: 18.07.2024

Vær ekstra forsigtig:
Hele landet.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Generel anbefaling

Når du rejser til Brasilien, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. kriminalitet. De fleste danskere har dog ingen problemer under besøg i landet.

Hold dig opdateret om situationen i landet før og under rejsen, fx i medierne. Download også Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten. Så kan du få besked og nemt komme i kontakt med os, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, du rejser eller bor i.

Risiko for terror

Brasilien har ikke oplevet terrorangreb.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndighedernes bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om, hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være meget forsigtig især pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier og voldelige overfald sker især i de store byer som fx Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador, Fortaleza og Recife.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem i fx en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

Hvis du bliver udsat for røveri eller overfald, bør du undlade at gøre modstand og undgå øjenkontakt med gerningsmanden. Kriminelle kan være bevæbnede og påvirket af stoffer.

Undgå helt at færdes i slumkvarterer (favela’er). I Rio de Janeiro grænser slumkvartererne op til turistområderne ved Copacabana og Ipanema. Hvis du bruger GPS til at finde vej, skal du sikre dig, at GPS'en ikke tager dig igennem slumkvartererne.

Vi fraråder ophold på strande og øde steder, når det er mørkt. Tyverier begået af større bander på strandene er ikke ualmindelige.

Seksuelle overgreb er sjældne, men kan være rettet mod turister. 

Sexchikane og overgreb mod kvinder sker både på øde steder og steder, hvor der er mange mennesker. Kvinder bør være forsigtige og ikke færdes alene, når det er mørkt.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Biler med udenlandske nummerplader og lejede biler er ofte udsat for indbrud. Sørg for at din bagage ikke kan ses udefra. Opbevar aldrig vigtige dokumenter som fx pas eller værdigenstande i bilen.

Biltyveri og bilkapring kan ske, især i de større byer. Vær opmærksom, når du stiger ind og ud af en bil, og hold dørene låst under kørsel i byer.

Pirateri er en risiko for sejlere på det sydvestlige flodsystem i Amazonas regnskoven, herunder Amazonfloden. For mere info se Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat, hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden. Vær opmærksom, når du betaler med kreditkort fx i taxaer, butikker og på restauranter. Tjek, at betalingsterminalen viser det korrekte beløb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. 

Andre sikkerhedsrisici 

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedier (fx Folha) og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Der er risiko for oversvømmelser og jordskred i dele af Brasilien i regnsæsonen.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Hvis du kommer ud for en naturkatastrofe, så kontakt dine nærmeste pårørende og fortæl dem, hvor du er, og hvordan du har det. Hvis de har hørt om naturkatastrofen i medierne, kan de være bekymrede for din sikkerhed. Kontakt også dit forsikringsselskab. De fleste kan kontaktes døgnet rundt på et nødnummer eller online.

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for en naturkatastrofe.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt. Der sker mange alvorlige ulykker.

Veje er ofte i dårlig stand. 

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

I de større byer bør du altid køre med låste døre og oprullede vinduer.

Vær forsigtig med at hidse dig op i trafikken, da uenigheder med andre bilister kan udvikle sig voldeligt.

Der er absolut nultolerance for spirituskørsel. Hvis du kører bil efter at have drukket alkohol, kan du risikere store bøder, inddragelse af dit kørekort og evt. fængsel.

Du bør være forsigtig, hvis du bruger offentlig transport pga. risikoen for tyveri. Du bør så vidt muligt helt lade være med at køre i bybusser i Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador, Fortaleza og Recife. Offentlig transport bør helt undgås om natten.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer eller velkendte kørselstjenester. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. 

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Brasilien, er du underlagt brasiliansk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt. Vær opmærksom på at visse former for medicin og visse fødevarer anses som narkotika.

Børneprostitution findes i Brasilien. Seksuel omgang med mindreårige straffes hårdt.

I Brasilien tales portugisisk. De lokale myndigheder og befolkningen taler og forstår meget lidt engelsk.

Du kan ikke være sikker på, at det er muligt at veksle danske kontanter. Læs mere på nationalbanken.dk

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark. 

Hvis du har dansk-brasiliansk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Brasilien, hvis Brasilien ikke går med til det.

Hvis du har dansk-brasiliansk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Brasilien, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de brasilianske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme eller værnepligt, der ikke er aftjent.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldig billede-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted. 

Hvis du har dansk-brasiliansk dobbelt statsborgerskab, skal du anvende brasilianske rejsedokumenter.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om, hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Brasilien kan være af svingende standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Brasilien. Du bør sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Brasilien er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Brasilien.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets globale vagtcenter, 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Brasilien under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Brasiliens ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Brasilien er senest opdateret den 24. april 2024 med ændringer i afsnittene "Kriminalitet", "Naturkatastrofer" og "Transport". Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.

 

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.