Gå til indhold

Chile

Rejsevejledning opdateret: 28.04.2023 Kl. 08:09

Gyldig: 01.06.2023

Vær opmærksom:
Hele landet.

Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd som du ville være det, hvis du var i Danmark.

COVID-19 indrejseregler

Du bør læse om indrejseregler i Chile på ambassaden i Santiagos hjemmeside under 'rejserestriktioner'.

Generel anbefaling

De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Chile.

Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd, som du ville være det, hvis du var i Danmark.

Rejser i en tid med COVID-19

Udenrigsministeriet farver rejsevejledningerne efter om det er sikkert at rejse ift. konflikt, uro, kriminalitet, terror mv., og ikke efter COVID-19 smittesituationen.

Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden.

Du bør læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav hos den danske ambassade i Santiago under ’rejserestriktioner’.

Undersøg om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser. 

Risiko for terror

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig især pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier og voldelige overfald kan ske.

Gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier er særlig udbredt og kan ske hvor som helst.

Du bør især være opmærksom på dine ejendele, hvis du kører med offentlig transport, særlig med metro og bus.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

Der er risiko for tricktyverier. Vær særlig opmærksom på om tyve forsøger at aflede din opmærksomhed og brug din sunde fornuft. Tricktyverier og røverier kan også ske på hovedveje og rastepladser, hvor kriminelle kan signalere, at de har motorstop eller at der er noget i vejen med din bil for at få dig til at stoppe. Din bil og ejendele kan blive stjålet.

Hvis du bliver udsat for røveri eller overfald, bør du undlade at gøre modstand og undgå øjenkontakt med gerningsmanden. Kriminelle kan være bevæbnede og påvirket af stoffer.

Seksuelle overgreb er sjældne, men de kan være rettet mod turister.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Efter uroligheder og omfattende demonstrationer i hele Chile i efteråret 2019 kan der opstå demonstrationer på årsdagen for demonstrationerne den 18. oktober. 

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. Optøjer, ildspåsættelser og vejblokeringer kan forekomme. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Der er risiko for landminer i grænseområder til Peru, Bolivia og Argentina. Der er ikke altid opsat advarselsskilte, men hvor der er, bør du tage dem meget alvorligt. Du bør være forsigtig og ikke færdes uden for etablerede veje og stier.

Hvis du har planlagt bjergstigning, giv besked til lokale myndigheder inden du tager af sted. Du kan få yderligere oplysninger hos Federación de Andinismo de Chile.

Naturkatastrofer

Der er risiko for hyppige jordskælv i alle dele af Chile.

Der er risiko for tsunamier i forbindelse med større jordskælv langs kysten. Gør dig bekendt med de markerede flugtveje i tilfælde af tsunami advarsel.

Der er risiko for vulkanudbrud i bjergområder.

Der er risiko for oversvømmelser og jordskred i forbindelse med kraftige regnskyl i bjergområderne i det nordlige Chile.

Der er risiko for skovbrande om sommeren.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk.

I de større byer bør du altid køre med låste døre og oprullede vinduer.

Vær forsigtig med at hidse dig op i trafikken. Uenigheder med andre bilister kan udvikle sig voldeligt.

Under længere busture er der risiko for tyveri, især hvis du rejser med bus fra Calama til San Pedro de Atacama i den nordlige del af Chile. Undgå altid at lægge dine værdigenstande i bagagerummet, når du kører med bus. 

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Du bør så vidt mulig bestille din taxa fra et hotel eller et taxaselskab.

Lokale love og sædvaner 

Når du rejser i Chile, er du underlagt chilensk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Homoseksuelle bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere chikane.

Du må ikke fotografere eller filme militære installationer.

I Chile tales spansk. De lokale myndigheder og befolkningen taler og forstår meget lidt engelsk. 

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Chile, hvis Chile ikke går med til det. 

Hvis du har dansk-chilensk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Chile, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de chilenske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme eller værnepligt, der ikke er aftjent.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Kørekort eller en fotokopi af dit pas er oftest nok. 

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Luftkvaliteten Santiago er generelt meget dårlig. 

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Chile kan være af svingende standard, især uden for hovedstaden, Santiago. Der findes gode privathospitaler og lægehjælp i Chile.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Chile. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Husk at undersøge om forsikringen dækker, hvis du planlægger rejser i bjergene.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Chile er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Chile.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Chile under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Chiles ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Chile er senest opdateret den 28. april 2023 med redaktionelle ændringer. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.


Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.