Gå til indhold

Portugal

  • OBS (17-07-2024 12:59:07)

    PORTUGAL/NATURBRANDE: Det er sæson for naturbrande i Portugal indtil midt i oktober. Ved naturbrande kan veje være lukkede. Luftkvaliteten kan være påvirket. I meget alvorlige situationer kan de lokale myndigheder vælge at evakuere berørte borgere. Hvis du opholder dig i et område, hvor der er høj risiko pga. naturbrande eller andre katastrofer, modtager du automatisk en alarmbesked fra de portugisiske beredskabsmyndigheder. Du får den som en notifikation (engelsk/portugisisk) på din mobiltelefon. Du skal ikke tilmelde dig eller downloade en app, men blot sikre dig, at du har notifikationer for offentlige advarsler og roaming slået til på mobilen og mobildækning. Find mere information om naturbrande på de lokale myndigheders hjemmeside: https://prociv.gov.pt/en/prevention-and-preparedness/warning-to-the-public/text-warning-to-the-public/, og se hvor det brænder på: https://fogos.pt/ Følg altid de lokale myndigheders anbefalinger. Hold dig løbende opdateret om situationen via medierne, de lokale myndigheder, dit hotel, rejsebureau eller flyselskab. Har du spørgsmål vedr. din rejse eller indkvartering, skal de stilles til din rejsearrangør eller dit forsikringsselskab. Hvis du skal rejse til eller er i Portugal, så tilmeld dig Danskerlisten via Udenrigsministeriets app Rejseklar eller på danskerlisten.um.dk. Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning på um.dk. Ved behov for bistand i en akut nødsituation kontakt Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 på: +45 3392 1112 eller e-mail: [email protected].

Rejsevejledning opdateret: 17.07.2024 Kl. 11:24

Gyldig: 18.07.2024

Vær opmærksom:
Hele landet.

Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd som du ville være det, hvis du var i Danmark.

Generel anbefaling

De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Portugal.

Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd, som du ville være det, hvis du var i Danmark.

Hold dig opdateret om situationen i landet før og under rejsen, fx i medierne. Download også Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten. Så kan du få besked og nemt komme i kontakt med os, hvis der opstår en alvorlig krise i landet.

Bemærk, at rejsevejledningen ikke omfatter Portugals oversøiske områder.

Risiko for terror

Portugal har ikke oplevet terrorangreb.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om, hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko

Kriminalitet

Du bør være forsigtig pga. risikoen for kriminalitet. 

Gadekriminalitet som fx lomme-, taske- og tricktyverier er særligt udbredt i storbyer som fx Lissabon og ved Algarvekysten.

Du bør især være opmærksom, hvis du kører med offentlig transport.

Der har været tilfælde af røverier og overfald i de større byer og i Algarveområdet.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri. 

Hvis du bliver udsat for røveri eller overfald, bør du undlade at gøre modstand og undgå øjenkontakt med gerningsmanden. Kriminelle kan være bevæbnede og påvirkede af stoffer. 

Biler med udenlandske nummerplader og lejede biler er ofte udsat for indbrud. Sørg for at din bagage ikke kan ses udefra. Opbevar aldrig vigtige dokumenter som fx pas og flybilletter eller værdigenstande i bilen.

Seksuelle overgreb er sjældne, men kan være rettet mod turister. 

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer, og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb. 

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden. 

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. 

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt. Der er især risiko for uroligheder, når der bliver afholdt valg.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle situation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Der er risiko for naturbrande i Portugal fra juli til midt i oktober, hvor der kan være høje temperaturer og meget tørt. 

Der er risiko for jordskælv i Portugal. 

Hold dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Hvis du opholder dig i et område, der bliver ramt af en naturkatastrofe, modtager du automatisk en besked (engelsk/portugisisk) på din mobiltelefon fra de portugisiske myndigheder. Du skal ikke tilmelde dig eller downloade en app, men blot sikre dig at du har notifikationer for offentlige advarsler slået til på mobilen, adgang til roaming og mobildækning. Læs mere om varslingstjenesten og se kort over aktuelle brande

Hvis du kommer ud for en naturkatastrofe, så kontakt dine nærmeste pårørende og fortæl dem, hvor du er, og hvordan du har det. Hvis de har hørt om naturkatastrofen i medierne, kan de være bekymrede for din sikkerhed. Kontakt også dit forsikringsselskab. De fleste kan kontaktes døgnet rundt på et nødnummer eller online.

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for en naturkatastrofe.

Find aktuel information om vejrudsigt, naturbrande, jordskælv mv

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken. Du kan ikke regne med at færdselsreglerne bliver overholdt, og hastigheden kan være høj. Der sker mange alvorlige ulykker.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer eller velkendte kørselstjenester. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Portugal, er du underlagt portugisisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af  landet, før sagen er afgjort.

Det er ulovligt at fremstille, smugle og sælge narkotika. Også selv om loven vedr. besiddelse af euforiserende stoffer er mere lempelig i Portugal end andre steder i Europa.

Du kan ikke være sikker på, at det er muligt at veksle danske kontanter. Læs mere på nationalbanken.dk.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-portugisisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Portugal, hvis Portugal ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have dit en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om, hvordan du får din medicin med på rejsen.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Portugal. Du bør sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Portugal. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring. Læs om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Portugal.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Portugal under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Portugals ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

I tilfælde af en naturkatastrofe eller en anden alvorlig hændelse i det område, hvor du opholder dig, vil du automatisk modtage en varsling (engelsk/portugisisk) fra de portugisiske myndigheder på din mobiltelefon. Du skal ikke tilmelde dig eller downloade app, men blot sikre dig at du har notifikationer for offentlige advarsler slået til på mobilen, adgang til roaming og mobildækning. Læs mere om varslingstjenesten

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Portugal er senest opdateret den 17. juli 2024 med ændringer i afsnittene "Generel anbefaling", "Naturkatastrofer" og "Mere information". Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.

 

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.