Gå til indhold

Thailand

Rejsevejledning opdateret: 02.05.2024 Kl. 10:27

Gyldig: 24.06.2024

Vær opmærksom:

Hele landet, undtagen områderne i den gule og den orange bjælke.

Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd som du ville være det, hvis du var i Danmark.

Vær ekstra forsigtig:

Tempelområderne Preah Vihear, Prasat Sadok Kok Thom, Ta Kwai og Ta Muen Thom på grænsen til Cambodja. Grænseområdet mellem Thailand og Burma (Myanmar) nær den thailandske grænseby, Mae Sot (Tak-provinsen) og ved "De tre pagoders pas" nær Kanchanaburi-provinsen.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

De sydlige provinser Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani pga. betydelig sikkerhedsrisici undtagen: A43 vejen mellem Hat Yai og Sakom og området nord for vejen; togtransport mellem Hat Yai og Pedang Besar; og området nord-vest for denne jernbanelinje.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Generel anbefaling

De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Thailand. Du bør dog være opmærksom pga. risikoen for terror. Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd, som du ville være det, hvis du var i Danmark.

Du bør til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed, hvis du rejser til følgende områder: Tempelområderne Preah Vihear, Prasat Sadok Kok Thom, TaKwai og Ta Muen Thom ved grænsen til Cambodja. Der er risiko for uroligheder pga. en langvarig grænsestrid mellem de to lande.

Vær også til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed ved grænseområdet mellem Thailand og Myanmar (Burma) nær den thailandske grænseby Mae Sot (Tak-provinsen) og ved "De tre pagoders pas" nær Kanchanaburi-provinsen. Der kan ske voldelige sammenstød mellem thailandske sikkerhedsmyndigheder, kriminelle grupper og narkosmuglere.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til de sydlige provinser (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani) pga. risikoen for terror. Der har siden 2006 været undtagelsestilstand i de fire provinser. Risiciene er så alvorlige, at du bør have helt særlige grunde til at besøge områderne. Dette gælder dog ikke A43 vejen mellem Hat Yai og Sakom og området nord for vejen og togtransport mellem Hat Yai og Pedang Besar. Området nord-vest for denne jernbanelinje er heller ikke omfattet.

Hold dig opdateret om situationen i landet før og under rejsen, fx i medierne. Download også Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten. Så kan du få besked og nemt komme i kontakt med os, hvis der opstår en alvorlig krise i landet. 

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Thailand.

I august 2019 var der flere mindre eksplosioner i Bangkok og efterfølgende blev flere udetonerede bomber fundet. 

Siden 2004 har der været mange terroraktioner i Thailands sydligste provinser Pattani, Yala og Narathiwat og i de fire sydligste distrikter i Songkhla provinsen. Angrebene har været rettet både mod myndigheder og civile. Over 7.000 mennesker er blevet dræbt og flere tusinde såret. Blandt ofrene har været et mindre antal udlændinge.

Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb. I mange turistområder og ved turistattraktioner har myndighederne gjort en indsats for at øge sikkerheden.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, fx lufthavne, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om, hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier er særlig udbredt i storbyer, bl.a. i Bangkok, og på populære turiststeder som fx Phuket, Pattaya og Koh Samui. Tasketyverier kan ske fra forbikørende motorcykler. Vær opmærksom på dine ting, hvis du kører med tuk-tuk.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

Røveri i forbindelse med prostitution og afpresning af turister kan finde sted, særligt i Bangkok, Pattaya og på Koh Samui.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb, fx voldtægt.

Det gælder også i turistområder som fx i Pattaya og Krabi provinsen og på Koh Samui og Koh Phangan. Vær særlig opmærksom under Full Moon Parties.

Tyveri af pas er udbredt. Aflever ikke dit pas som sikkerhed for betaling til fx hoteller og udlejningsfirmaer.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Der er risiko for svindel. Du skal være særlig opmærksom, hvis du køber ædelsten, kører med tuk tuk/taxa og ved leje af jetski/scooter. 

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking.

Andre sikkerhedsrisici

Der er risiko for politiske uroligheder i Thailand, især i de større byer. Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedier som Bangkok Post og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

I regntiden er der risiko for oversvømmelser og jordskred. I det meste af Thailand er regntiden fra maj - oktober. På Koh Samui og i det sydøstlige Thailand er den fra november - marts.

Der er risiko for jordskælv i den nordlige del af landet.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Hvis du kommer ud for en naturkatastrofe, så kontakt dine nærmeste pårørende og fortæl dem, hvor du er, og hvordan du har det. Hvis de har hørt om naturkatastrofen i medierne, kan de være bekymrede for din sikkerhed. Kontakt også dit forsikringsselskab. De fleste kan kontaktes døgnet rundt på et nødnummer eller online.

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for en naturkatastrofe.

Vejrudsigt findes på Thailands Meteorologiske Instituts hjemmeside.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Du kan ikke regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt, og hastigheden kan være høj. Der sker mange og meget alvorlige trafikulykker. Meget ofte er motorcykler indblandet. Bemærk, at der er venstrekørsel.

Veje og køretøjer er ofte i dårlig stand.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer eller velkendte kørselstjenester. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Thailand, er du underlagt thailandsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen og evt. spørgsmål om erstatning er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt og eventuelt med dødsstraf.

Visse cannabisprodukter med et THC-indhold på mindre end 0,2% er ikke længere klassificeret som narkotika. Brug på offentlige steder er dog fortsat ulovlig og kan medføre bøde og fængselsstraf. Lovgivningen om indførelse, brug og besiddelse af cannabisprodukter er meget uklar. Du bør udvise meget stor forsigtighed. Der gælder rygeforbud på strandene i visse turistområder, fx på Koh Samui og i Pattaya, Phuket og i Prachuap Khiri Khan, Chon Buri og Songkhla provinserne. Man kan risikere en høj bøde eller fængsel i op til et år.

Det er ulovligt at være i besiddelse af og/eller benytte e-cigaretter. Brud på lovgivningen kan medføre bøde og/eller fængselsstraf.

Thailand har en meget streng lovgivning vedr. majestætsfornærmelser, fx på sociale medier. Kritik af monarkiet kan føre til lange fængselsstraffe.

Prostitution er officielt ulovligt i Thailand, men er meget udbredt. Seksuel omgang med mindreårige (under 18 år) straffes meget hårdt.

Du kan ikke være sikker på, at det er muligt at veksle danske kontanter. Læs mere på nationalbanken.dk.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-thailandsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Thailand, hvis Thailand ikke går med til det.

Hvis du har dansk-thailandsk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Thailand, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de thailandske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Vær opmærksom på at hvis du bliver i Thailand efter dit visum er udløbet, kan du risikere fængsling, indtil din bøde og din hjemrejsebillet er betalt.

Sundhedsforhold

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om, hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Thailand kan være af ringe standard, især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer og på populære turistmål som Phuket og Koh Samui.

Akut læge- og ambulanceassistance kan være begrænset uden for de større byer.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Thailand. Du bør sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Du bør sikre dig, at din rejseforsikring dækker de aktiviteter, du gerne vil lave i Thailand. Det gælder fx, hvis du vil dykke eller leje bil, motorcykel, båd eller vandscooter.

De lokale udlejningsfirmaer har sjældent en skades- eller ansvarsforsikring. Du kan risikere at blive gjort ansvarlig for reparation eller erstatning af ødelagt udstyr eller at skulle betale en stor erstatning, hvis nogen kommer til skade.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Thailand er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade i Bangkok.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Thailand under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Thailands ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Du kan finde en Dansk Sømands- og Udlandskirke i Thailand.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Thailand er senest opdateret den 2. maj 2024 med ændringer i afsnittene "Naturkatastrofer", "Transport" og "Kontakt". Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.