Gå til indhold

 Tunesien


Rejsevejledning opdateret: 07.05.2024 Kl. 16:07

Gyldig: 17.07.2024

Vær ekstra forsigtig:
Hele landet, undtagen områderne i den orange og den røde bjælke.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:
Vest for linjen mellem byerne El Kef og Kasserine og syd for byen Tataouine.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Vi fraråder alle rejser til:
Nationalparkerne Jebel Chaambi, Jebel Salloum og Jebel Sammamma, samt området syd for El Borma og ved grænseområderne mod Algeriet og Libyen.

Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.

Generel anbefaling

Når du rejser til Tunesien, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed.

Der er undtagelsestilstand i Tunesien pga. risikoen for terror. Det betyder, at du fx kan forvente at se politi eller militær i gaderne. Du kan opleve øget kontrol ved indgange til turistattraktioner m.m. Det er vigtigt, at du altid har gyldigt billed-ID på dig.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser vest for linjen mellem byerne El Kef og Kasserine og syd for byen Tataouine pga. en høj risiko for terrorangreb og kidnapninger samt anden ustabilitet i Tunesiens grænseområder. Sikkerhedsrisikoen er så høj, at du bør have helt særlige grunde til at rejse dertil.

Vi fraråder alle rejser til nationalparkerne Jebel Chaambi, Jebel Salloum og Jebel Sammamma, samt området syd for El Borma og ved grænseområderne mod Algeriet og Libyen pga. en meget høj risiko for terrorangreb og kidnapninger samt anden ustabilitet i Tunesiens grænseområder. Militante islamistiske terrorgrupper holder til i disse områder, og der sker sammenstød med lokale sikkerhedsmyndigheder. Hvis du vælger at rejse dertil, bør du på forhånd søge professionel rådgivning.

Hold dig opdateret om situationen i landet før og under rejsen, fx i medierne. Download også Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten. Så kan du få besked og nemt komme i kontakt med os, hvis der opstår en alvorlig krise i landet.

Risiko for terror

Der er en høj risiko for terror i Tunesien.

I maj 2023 blev fem personer dræbt og ti personer såret under et skyderi ved El Ghriba synagogen på øen Djerba.

I september 2020 hhv. dræbte og sårede tre terrorister to vagter fra den tunesiske nationalgarde i Sousse. 

I marts 2020 blev en selvmordsbombe udløst tæt på den amerikanske ambassade i Tunis. Politibetjente blev ramt, og en civil lettere såret.

Der er undtagelsestilstand i Tunesien pga. risikoen for terror. Læs mere under ”Andre sikkerhedsrisici”. 

På offentlige steder, hvor der er mange mennesker, herunder i turistområder, har myndighederne gjort en indsats for at øge sikkerheden. 

Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb. 

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af turister. Det kan fx være ved myndighedernes bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer. Det kan også være, hvis du færdes alene i øde områder af landet.

Læs mere om, hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Lomme- og tasketyverier kan ske fx ved turistattraktioner, og hvor der er mange mennesker.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig, hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri.

Du bør undgå at færdes på øde steder, især når det er mørkt.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på caféer eller på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. 

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. Der er især risiko for uroligheder, når der bliver afholdt parlaments- og præsidentvalg.

Der er undtagelsestilstand i Tunesien pga. risikoen for terror. Det betyder, at myndighederne har intensiveret kampen mod militante islamistiske terrorgrupper. Du kan fx se politi eller militær i gaderne og opleve øget kontrol ved indgange til turistattraktioner fx i turistområderne på østkysten m.m. Det er vigtigt, at du altid har gyldigt billed-ID på dig.

Tag ikke alene på ture i bjergområder eller ørken. Du bør kun anvende anerkendte firmaer og guider med lokalkendskab og erfaring med den type af tur, du skal på fx trekking, kamel-ture osv. Overvej muligheden for at tage af sted i en større gruppe.

Grænseovergange kan lukke med kort varsel.

I det meste af Tunesien har ambassaden kun begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation.

Sikkerhedssituationen kan hurtigt ændre sig. Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle situation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger. 

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger. 

Hvis du kommer ud for en naturkatastrofe, så kontakt dine nærmeste pårørende og fortæl dem, hvor du er, og hvordan du har det. Hvis de har hørt om naturkatastrofen i medierne, kan de være bekymrede for din sikkerhed. Kontakt også dit forsikringsselskab. De fleste kan kontaktes døgnet rundt på et nødnummer eller online.

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for en naturkatastrofe.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt, og hastigheden kan være høj. Der sker mange alvorlige ulykker.

Veje og køretøjer er ofte i dårlig stand.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer eller velkendte kørselstjenester. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Tunesien, er du underlagt tunesisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er tilladt at drikke alkohol. Det kan fås på de fleste større hoteller og restauranter. Du bør være diskret, hvis du drikker alkohol offentligt.

LGBT+ personer bør af hensyn til deres sikkerhed undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere at blive anholdt eller at blive udsat for chikane. Udvis forsigtighed ved brug af dating apps. Læs mere om at rejse som LGBT+ person.

Seksuelle forhold mellem mænd og kvinder, der ikke er gift med hinanden, er strafbart i Tunesien. Det gælder også ved utroskab. Par bør undgå alle former for fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere chikane og anholdelse. Hoteller kan nægte ugifte par at dele værelse.

Udlændinge er i almindelighed velkomne i Tunesien. Ikke-muslimsk levevis er accepteret, men du bør vise respekt for muslimske skikke og værdier.

Det er forbudt at være i besiddelse af blade, litteratur, dvd’er og andet af ”anstødelig karakter”, fx pornografi.

I turistområderne accepterer man let påklædning. Uden for disse områder bør kvinder være særligt opmærksomme på, hvordan de klæder sig. I Tunesien er der ikke formelle krav til påklædning, men du bør undgå at klæde dig på en måde, der kan opfattes som udfordrende. Kvinder bør undgå stramt og kort tøj. Du kan risikere chikane.

Ved religiøse helligdomme bør du også som turist være opmærksom på din påklædning (fx dine arme og ben er tildækkede). Det gælder især under Ramadanen. Ellers kan den lokale befolkning opfatte det som mangel på respekt.

Du må ikke fotografere eller filme sikkerhedsmyndigheder, myndigheders bygninger og militære anlæg. Hvis du gør det, risikerer du at blive anholdt. Flyvning med droner er forbudt uden forudgående udstedt licens. Du risikerer anholdelse. 

Du kan ikke være sikker på, at det er muligt at veksle danske kontanter. Læs mere på nationalbanken.dk.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-tunesisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Tunesien, hvis Tunesien ikke går med til det.

Hvis du har dansk-tunesisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Tunesien, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de tunesiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Medbringer du udenlandsk valuta svarende til mere end 5.000 tunesiske dinarer, skal det deklareres ved indrejse. Deklarerer du ikke beløbet, risikerer du, at pengene bliver konfiskeret, og at du får en bøde.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om, hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Tunesien kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Tunesien. Du bør sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Tunesien er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Danmark har ingen ambassade i Tunesien. Kontakt i stedet den danske ambassade i Algeriet og se kontaktoplysninger på de danske konsulater i Tunesien.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Tunesien under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Tunesiens ambassade i Stockholm, der dækker Danmark, for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Tunesien er senest opdateret den 7. maj 2024 med ændringer i afsnittene "Risiko for terror", "Andre sikkerhedsrisici", "Naturkatastrofer", "Transport", "Lokale love og sædvaner", "Særligt om indrejse og ophold" og "Kontakt". Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.