Gå til indhold

 Tunesien


Rejsevejledning opdateret: 28.04.2023 Kl. 09:43

Gyldig: 09.06.2023

Vær ekstra forsigtig:
Hele landet, undtagen områderne i den orange og den røde bjælke.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:
Vest for linjen mellem byerne El Kef og Kasserine og syd for byen Tataouine.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Vi fraråder alle rejser til:
Nationalparkerne Jebel Chaambi, Jebel Salloum og Jebel Sammamma, samt området syd for El Borma og ved grænseområderne mod Algeriet og Libyen.

Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.

COVID-19 indrejseregler

Du bør læse om indrejseregler i Tunesien på ambassaden i Algiers (som dækker Tunesien) hjemmeside under 'rejserestriktioner'.

Generel anbefaling

Når du rejser til Tunesien, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed.

Der er undtagelsestilstand i Tunesien pga. risikoen for terror. Det betyder, at du fx kan forvente at se politi/militær i gaderne. Du kan opleve øget kontrol ved indgange til turistattraktioner m.m. Det er vigtigt, at du altid har gyldigt billed-ID på dig.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser vest for linjen mellem byerne El Kef og Kasserine og syd for byen Tataouine pga. en høj risiko for terrorangreb og kidnapninger samt anden ustabilitet i Tunesiens grænseområder. Sikkerhedsrisikoen er så høj, at du bør have helt særlige grunde til at rejse dertil.

Vi fraråder alle rejser til nationalparkerne Jebel Chaambi, Jebel Salloum og Jebel Sammamma, samt området syd for El Borma og ved grænseområderne mod Algeriet og Libyen pga. en meget høj risiko for terrorangreb, og kidnapninger samt anden ustabilitet i Tunesiens grænseområder. Militante islamistiske terrorgrupper holder til i disse områder, og der sker sammenstød med lokale sikkerhedsmyndigheder. Terrortruslen er høj, og der er risiko for kidnapning. Hvis du vælger at rejse dertil, bør du på forhånd søge professionel rådgivning.

Rejser i en tid med COVID-19
Udenrigsministeriet farver rejsevejledningerne efter om det er sikkert at rejse ift. konflikt, uro, kriminalitet, terror mv., og ikke efter COVID-19 smittesituationen. 
Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden.

Du bør læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav hos den danske ambassade i Algier (som dækker Tunesien) under ’rejserestriktioner’.

Undersøg om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser. 

Risiko for terror

Der er en høj risiko for terror i Tunesien.

Der er undtagelsestilstand i Tunesien pga. risikoen for terror. Det betyder, at du fx kan se politi/militær i gaderne, opleve øget kontrol ved indgange til turistattraktioner m.m. Det er vigtigt, at du altid har gyldigt billed-ID på dig.

Det seneste terroranslag fandt sted den 6. september 2020, hvor tre terrorister hhv. dræbte og sårede  to vagter fra den tunesiske nationalgarde i Sousse. Der var ingen civile tab.

Den 6. marts 2020 blev en selvmordsbombe udløst tæt på den amerikanske ambassade i Tunis. Politibetjente blev ramt, og en civil lettere såret.

Den 27. juni 2019 udløstes to selvmordsbomber i det centrale Tunis. Begge angreb fandt sted i nærheden af tunesiske politimyndigheder. Tre personer blev dræbt.

Den 29. oktober 2018 udløste en kvindelig selvmordsbomber en eksplosion på Tunis' hovedgade Avenue Habib Bourguiba. 15 politifolk og fem civile blev såret.

Den 26. juni 2015 blev 38 udenlandske turister dræbt ved et terrorangreb i Port El Kantaoui nær Sousse.

Den 18. marts 2015 blev 21 udenlandske turister dræbt ved et terrorangreb på Bardo museet in Tunis.

I turistområderne på østkysten, fx i Sousse, Hammamet og Port El Kentaoui, foretager politi og militær skærpet kontrol og overvågning. Det vurderes, at det har gjort terrorrisikoen mindre.

I Tunis vurderes terrorrisikoen at være middel.

Myndighederne har intensiveret kampen mod de militante islamistiske terrorgrupper IS og al-Qaida. Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb. Enkeltpersoner, som er inspireret af IS og al-Qaida, vil dog stadig kunne udføre terror.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af turister. Det kan fx være ved myndighedernes bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer. Det kan også være, hvis du færdes alene i øde områder af landet.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Lomme- og tasketyverier kan ske fx ved turistattraktioner, og hvor der er mange mennesker.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig, hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri.

Du bør undgå at færdes på øde steder, især når det er mørkt.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på caféer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. Der er især risiko for uroligheder, når der bliver afholdt parlaments- og præsidentvalg.

Sikkerhedssituationen kan hurtigt ændre sig. Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle situation via de lokale myndigheder, nyhedsmedier og dit rejsebureau.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Grænseovergange kan lukke med kort varsel.

Tag ikke alene på ture i bjergområder eller ørken. Du bør kun anvende anerkendte firmaer og guider med lokalkendskab og erfaring med den type af tur, du skal på fx trekking, kamel-ture osv. Overvej muligheden for at tage af sted i en større gruppe.

I det meste af Tunesien har ambassaden kun begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Veje og biler er ofte i dårlig stand.

Du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt. Der sker mange alvorlige ulykker.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Tunesien, er du underlagt tunesisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at være i besiddelse af blade, litteratur, dvd’er og andet af ”anstødelig karakter”, fx pornografi.

Homoseksualitet er forbudt. Homoseksuelle bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere chikane og anholdelse.

Seksuelle forhold mellem mænd og kvinder, der ikke er gift med hinanden, er strafbart i Tunesien. Par bør undgå alle former for fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere chikane og anholdelse. Hoteller kan nægte ugifte par at dele værelse.

Udlændinge er i almindelighed velkomne i Tunesien. Ikke-muslimsk levevis er accepteret, men du bør vise respekt for muslimske skikke og værdier.

Det er tilladt at drikke alkohol. Det kan fås på de fleste større hoteller og restauranter. Du bør være diskret, hvis du drikker alkohol offentligt.

I turistområderne accepterer man let påklædning. Uden for disse områder bør kvinder være særligt opmærksomme på, hvordan de klæder sig. I Tunesien er der ikke formelle krav til påklædning, men du bør undgå at klæde dig på en måde, der kan opfattes som udfordrende. Kvinder bør undgå stramt og kort tøj. Du kan risikere chikane.

Ved religiøse helligdomme bør du også som turist være opmærksom på din påklædning (fx dine arme og ben er tildækkede). Det gælder især under Ramadanen. Ellers kan den lokale befolkning opfatte det som mangel på respekt.

Undlad at fotografere eller filme sikkerhedsmyndigheder og militære anlæg. Du risikerer at blive anholdt.

Telefonforbindelsen via både fastnet- og mobiltelefon fungerer udmærket, og du kan få adgang til Internet på større hoteller.

I Tunesien tales arabisk, fransk og berbisk. I turistområderne tales der også engelsk.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Tunesien, hvis Tunesien ikke går med til det.

Hvis du har dansk-tunesisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Tunesien, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de tunesiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Medbringer du udenlandsk valuta svarende til mere end 5.000 tunesiske dinarer, skal det deklareres ved indrejse. Deklarerer du ikke beløbet, risikerer du, at pengene bliver konfiskeret, og at du får en bøde.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Tunesien kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Tunesien. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Tunesien er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Danmark har ingen ambassade i Tunesien. Kontakt i stedet den danske ambassade i Algeriet og se kontaktoplysninger på de danske konsulater i Tunesien.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Tunesien under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Tunesiens ambassade i Haag, der dækker Danmark, for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Tunesien er senest opdateret den 28. april 2023, med redaktionelle ændringer. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.