Gå til indhold

Udenrigsministerens første Eigtvedsdialog

Kan – og vil – EU forsvare sine demokratiske værdier?
Eigtveds Pakhus

Var du forhindret i at deltage i mødet eller ønsker du blot at gense debatten med Timothy Snyder, professor ved Yale University og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen samt forfatter og analytiker Vibe Termansen og tidligere EU-ambassadør Poul Skytte Christoffersen, har du her mulighed for det ved at klikke på følgende link:

Første Eigtvedsdialog (on demand video)

Næste dialog finder sted den 6. november, og vi offentliggør snarest program og mulighed for tilmelding.

Gang i EU-debatten

Den danske europapolitiske debat har alt for længe handlet for meget om for eller imod EU og for lidt om, hvilket EU, danskerne ønsker at være medlem af. Snart kan Danmark gennem 50 års medlemskab fejre guldbryllup med EU, og derfor rejser der sig nogle mere centrale spørgsmål end for eller imod: Hvad vil vi med EU? Hvordan varetager vi bedst vores interesser i EU? Og hvordan skal EU forholde sig til nogle af de globale udfordringer, som EU står overfor?

Eigtvedsdialogerne – som har til formål at styrke den danske europapolitiske debat – vil samle en række EU-eksperter og centrale samfundsaktører for at tage hul på en sådan debat. Drøftelserne, som blandt andet vil kunne spille ind i den kommende konference om Europas fremtid, indledes med en debat om hvilken rolle, EU’s værdier spiller i EU-samarbejdet, og hvad EU og dets medlemslande kan gøre for at forsvare dem. Regeringen anser emnet for at være helt centralt for EU-samarbejdet, ikke mindst i lyset af et stigende pres på værdierne i dele af EU og den tiltagende værdipolitiske debat i Europa.

Program

14.00: Udenrigsministeren byder velkommen

14.05Timothy Snyder, forfatter og professor i historie ved Yale University: Fra demokrati til diktatur? Efterfulgt af Q&A. (sprog: Engelsk)

14.35Vibe Termansen, forfatter og analytiker ved DEO: Den demokratiske udvikling i Centraleuropa frem til i dag.

14.40Uffe Ellemann-Jensen, forhenværende udenrigsminister: Hvad betyder demokratiske værdier såsom frihed for EU-samarbejdet?

14.45Poul Skytte Christoffersen, tidl. fast repræsentant ved EU og tidl. bestyrelsesformand for bl.a. Tænketanken Europa: Hvad kan - og vil – EU gøre for at forsvare sine demokratiske værdier?

14.50: Q&A

15.50: Afrunding ved udenrigsministeren

vil du vide mere?

Eigtvedsdialogerne: Styrket debat om dansk Europapolitik

Se mødet her