Gå til indhold

Invitation til konference om piger og kvinders rettigheder den 24. marts 2022

Udenrigsministeriet inviterer sammen med Udenrigsudvalget, Folketingets Tværpolitiske SRSR-Netværk og danske civilsamfundsorganisationer til konference om piger og kvinders rettigheder torsdag den 24. marts 2022 kl. 13.00-15.00 i Landstingssalen, Christiansborg.

Konferencen er åben for alle – borgere såvel som presse – men tilmelding er nødvendig (for alle). Tilmelding skal ske senest den 23. marts kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til konferencen, som vil blive fordelt efter ’først til mølle’-princippet.

Tilmelding til høring kan ske her

Danmark er i front i det internationale arbejde for at forbedre forholdene for piger og kvinder. Selvom der er opnået mange fremskridt, er piger og kvinders rettigheder fortsat under voldsomt pres. Deres ret til at bestemme over egen krop begrænses af bl.a. reaktionære kræfter, manglende adgang til prævention, seksualundervisning og lovlig abort. I humanitære kriser som i Ukraine, Afghanistan og Etiopien er piger og kvinder særligt udsatte for seksuel og kønsbaseret vold.

Konferencen stiller skarpt på Danmarks arbejde for at fremme piger og kvinders rettigheder globalt. Særligt fokus vil være på aktuelle humanitære kriser samt det danske lederskab af initiativet Call To Action, hvor stater, FN og organisationer arbejder sammen for at bekæmpe kønsbaseret vold i krisesituationer. Der vil ligeledes blive talt om  flere aktuelle kriser, bl.a. Etiopien og Afghanistan og om Ukraine efter invasionen, ikke mindst i forhold til kønsbaseret vold, som er et problem globalt, men i særlig grad i krisesituationer Læs mere i konceptnoten for konferencen.

Under konferencen vil der være taler af bl.a. ministeren for udviklingssamarbejde, formanden for Folketingets Tværpolitiske SRSR-netværk, Karen Ellemann (V), samt flere danske civilsamfundsorganisationer. Der vil afslutningsvist blive lagt op til en åben debat.

Programmet for konferencen kan findes her.