Gå til indhold

Ny podcast: Finland - en ny global spiller

Ny podcast om Finland

Finland er ikke bare for sjette gang i streg blevet kåret som verdens lykkeligste land, men er i de seneste år med Ruslands brutale invasion af Ukraine som dystert bagtæppe, også blevet brandet som langt det mest cool af de nordiske lande verden over. Så må vi i Danmark nøjes med at glæde os over, at vi trods alt vandt over dem i fodbold forleden.

Her i podcasten taler vi først og fremmest om Finlands kommende optagelse i NATO med Danmarks ambassadør i Finland, Jakob Nymann-Lindegren. Hvor stor er opbakningen i den finske befolkning, og hvad betyder det, at Finlands tætteste partner, Sverige, endnu ikke har opnået godkendelse i alle NATO-lande.

Vi kommer også ind på den nuværende finske statsminister, Sanna Marin, en international politisk komet, der på kort tid har formået at brande Finland som en global cool samarbejdspartner. 

I lighed med mange andre ledere er hendes popularitet større i udlandet end hjemme. Der skal være parlamentsvalg den 2. april, og hvem der ser ud til at blive Finlands næste statsminister, runder vi til sidst i podcasten.

Hent den her i Podcast til din iPhone. 

Find "Ambassadørerne" på Soundcloud her.

Du kan også lytte til "Ambassadørerne" på Spreaker her.

Eller hos Google Podcasts