Gå til indhold

Eksportstatistik for danske SMV'er

Små og mellemstore virksomheder har stor betydning for Danmarks samhandel med udlandet. Det gælder både på de nære markeder og i stigende grad også på fjernere markeder. The Trade Council har i samarbejde med Danmarks Statistik og konsulentvirksomheden eStatistik udviklet en unik eksportstatistik, der viser, hvilke lande Danmarks SMVer afsætter varerne til.

SMV-eksportstatistikken er baseret på en samkørsel mellem Erhvervsregisterets registreringer af alle landets eksportvirksomheder og Danmarks Statistiks Udenrigshandelsstatistik. Gennem databasen kan du få indblik i værdien og antallet af SMVer, der eksporterer til de 74 største eksportmarkeder. Det er også muligt at følge eksporten fordelt på varegrupper og efter marked. Det er enkelt at trække data of udvikle egne tabeller efter behov. 

 

SMV-eksportstatistikken her på siden er senest blevet opdateret med 2020 tal - læs mere om tallene i pressemeddelelsen til højre på siden. Her kan du også finde en rapport fra eStatistik, som beskriver SMV’ernes vareeksport frem til 2020 og de første 3 kvartaler af 2021.