Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Ghana

Gyldig: 21.05.2018Senest redigeret  07.02.2018
Rejsevejledningen for Ghana er senest opdateret den 7. februar 2018 med redaktionelle ændringer.
Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Generel anbefaling


De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Ghana. Du bør dog være opmærksom pga. risikoen for kriminalitet.

Risiko for terror


Ghana har ikke oplevet terrorangreb.

Terrorister vil dog kunne forsøge at gennemføre terrorangreb i Ghana. Angreb vil kunne ske på steder, der bliver besøgt af mange udlændinge. Du bør derfor være særlig forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan f.eks. være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet


Den generelle risiko for kriminalitet i Ghana er forholdsvis lav. Gadekriminalitet som f.eks. lomme- og tasketyverier og røverier kan dog ske i større byer som f.eks. Accra, Kumasi og Tamale.

Du bør være særlig opmærksom, hvis du kører med offentlig transport eller opholder dig på steder med mange mennesker, f.eks. på markeder, cafeer, barer, natklubber og offentlige strande.

Tyveri af bagage og rejsedokumenter kan ske på hoteller og i lufthavne. Efterlad ikke dine ting uden opsyn.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem f.eks. i en sikkerhedsboks på hotellet. Det gælder også vigtige dokumenter som f.eks. pas og flybilletter. Vær forsigtig hvis du har dit kamera eller din smartphone fremme på offentlige steder.

Hold altid øje med dit kreditkort. Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden. Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske.

Hvis du benytter åbne netværk, kan du risikere at blive udsat for hacking. Internetbedrageri sker i stigende omfang. Vær forsigtig med at overføre penge eller dele bankoplysninger.

Andre sikkerhedsrisici


Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. Situationen kan ændre sig med kort varsel. Det kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedier og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer


Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Transport


Du bør være forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Veje og biler er ofte i dårlig stand, og du kan ikke regne med, at færdselsreglerne overholdes. Der sker mange alvorlige ulykker.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt. Hvis du vælger at køre i taxa, anbefaler vi, at du kun kører med autoriserede taxaer. Det er også muligt at køre med Uber i Accra. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

I og omkring Tamale har udlændinge været udsat for røverier i taxaer. Der har været tilfælde af røverier på landevejene mellem Kintampo og Tamale samt mellem Accra og Kumasi omkring Nkawkaw. 

Lokale love og sædvaner


Når du rejser i Ghana, er du underlagt ghanesisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan f.eks. være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika selv i små mængder er strengt forbudt og straffes meget hårdt.

Homoseksualitet er forbudt. Homoseksuelle bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere overfald og anholdelse.

Særligt om indrejse og ophold


Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-ghanesisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Ghana, hvis Ghana ikke går med til det.

Hvis du har dansk-ghanesisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Ghana, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de ghanesiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan f.eks. være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent og stempler i dit pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have dit pas eller en kopi af dit pas på dig og have en kopi af dit pas eller passet opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler her.

Læs mere om opholdsregler på hjemmesiden for Ghana Immigration Service.

Sundhedsforhold


Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Ghana kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode private klinikker i de større byer. Nogle kræver medlemskab før man kan blive behandlet.

Akut læge- og ambulanceassistance er begrænset.

Rejsesygeforsikring


Vi opfordrer alle danskere, der opholder sig i Ghana, til at tegne en privat sygeforsikring. Danskere i Ghana er hverken dækket af det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade i Ghana her.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets globale vagtcenter, 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Mere information


Før du rejser, kan du evt. kontakte Ghanas ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier her.

Kort over Ghana

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning