Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Tanzania

Gyldig: 26.04.2018Senest redigeret  16.01.2018

Rejsevejledningen for Tanzania er senest opdateret den 16. januar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Du bør være forsigtig, når du rejser i Tanzania især pga. risikoen for kriminalitet, trafikuheld og uroligheder i forbindelse med demonstrationer. I området langs grænserne til Burundi og Rwanda er der øget risiko for overfald.

De fleste danskere har ingen problemer under deres besøg i Tanzania.

Risiko for terror

Der har de seneste år været enkelte mindre bombeeksplosioner i Dar es Salaam, Arusha og på Zanzibar, hvor ingen kom til skade. De har været rettet mod religiøse institutioner og lokale personer.

Angreb vil også kunne ske på steder, der bliver besøgt af mange turister. Du bør være forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan f.eks. være ved religiøse samlingssteder, offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig pga. risikoen for kriminalitet. Røverier og voldelige overfald er stigende i storbyer som f.eks. Dar es Salaam og Arusha og på Zanzibar. Det sker, at f.eks. tasketyverier begås fra forbikørende biler og motorcykler. Bær tasker og rygsække på en måde, så du kan give hurtigt slip og ikke risikerer at komme til skade, hvis uheldet er ude. I enkelte tilfælde er ofre med rygsække blevet slæbt efter biler og motorcykler.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem f.eks. i en sikkerhedsboks på hotellet. Det gælder også vigtige dokumenter som f.eks. pas og flybilletter. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder.

Kortvarige kidnapninger (ekspreskidnapninger) kan ske i de større byer. Offeret bliver tvunget til at hæve penge på sine kreditkort.

Hvis du bliver udsat for røveri, overfald eller kidnapning, bør du ikke gøre modstand og undgå øjenkontakt med gerningsmanden. Kriminelle kan være bevæbnede og på stoffer.

Når det er mørkt, bør du undgå at færdes til fods. Du bør på intet tidspunkt færdes alene på øde steder.

Pirateri er en risiko for sejlere i området. For mere info se Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan opstå med kort varsel og udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Du bør være meget forsigtig ved rejser i området langs grænserne til Burundi og Rwanda pga. risikoen for overfald.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor den er tæt og kaotisk. Der sker mange alvorlige ulykker. Veje og biler er ofte i dårlig stand, og mange bilister har hverken kørekort eller forsikring.

Du bør altid køre med låste døre og oprullede vinduer. Du bør holde tasker og andre værdigenstande skjult.

Du bør helt undgå transport uden for de større byer, når det er mørkt. Der er risiko for trafikuheld og røverier.

Hvis du kører med offentlig transport, skal du til enhver tid være opmærksom på risikoen for tyveri og røveri. Der sker mange bus- og færgeulykker. Benyt kun transportselskaber med et godt ry.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer, bestilt enten fra officielle taxaholdepladser, hoteller, lufthavne eller taxaselskaber. Check chaufførens ID. Du bør aldrig tage imod tilbud om at køre med fremmede. Du bør heller ikke tage en taxa, hvor der er passagerer med, som du ikke kender. Du kan risikere at blive udsat for røveri og ekspreskidnapning.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Tanzania, er du underlagt tanzanisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan f.eks. være højere. 
Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Alle former for narkotika er forbudt i Tanzania.

Homoseksuelle handlinger er forbudt. Homoseksuelle bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere en lang fængselsstraf.

I Tanzania er der andre forventninger til påklædning. Du bør undgå meget korte shorts og nederdele og bluser uden ærmer uden for hotelområderne.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-tanzanisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Tanzania, hvis Tanzania ikke går med til det.

Hvis du har dansk-tanzanisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Tanzania, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de tanzaniske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan f.eks. være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Hav altid en fotokopi af dit pas og andre vigtige dokumenter på dig. Opbevar dit pas og de originale dokumenter et sikkert sted.

Ved indrejse og ved rejser til Zanzibar kan du blive bedt om at vise vaccinationskort, der dækker vaccination mod gul feber.

Læs mere om pas- og visumregler her.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Tanzania kan være af dårlig standard især uden for de store byer. Der findes enkelte privathospitaler i de større byer. Hvis du
bliver alvorligt syg, kan det være nødvendigt, at du sendes til et andet land i regionen for at få behandling af højere standard.

Akut læge- og ambulanceassistance er begrænset.

Rejsesygeforsikring

Vi opfordrer alle danskere, der opholder sig i Tanzania, til at tegne en privat sygeforsikring. Danskere i Tanzania er hverken dækket af det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Tanzania her.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets globale vagtcenter, 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet [BBB indsætter LINK]

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Tanzanias ambassade i Sverige.

Kort over Tanzania

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning