Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Thailand

Gyldig: 21.05.2018Senest redigeret  25.04.2018
Rejsevejledningen for Thailand er senest opdateret den 25. april 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.
Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Thailand. Du bør dog være opmærksom på risikoen for terror.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til de sydlige provinser (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani) pga. risikoen for terror. Advarslen gælder dog ikke A43 vejen mellem Hat Yai og Sakom og området nord for vejen og togtransport mellem Hat Yai og Pedang Besar. Området nord-vest for denne jernbanelinje er heller ikke omfattet. Der har siden 2006 været undtagelsestilstand i de fire provinser.

Risiko for terror

Der er en generel risiko for terror i Thailand.

I august 2016 fandt en række eksplosioner sted i turistområder rundt om i Thailand, bl.a. i Hua Hin, Trang, Krabi, Nakhon Sri Thammarat, Patong og Loma i Phuket, Surat Thani og Khao Lak i Phang Nga. Der har også være terror i større byer. I april-maj 2017 var der tre mindre eksplosioner i Bangkok. I 2015 eksploderede en bombe ved Erawan Shrine i Bangkok, hvor 20 personer blev dræbt og adskillige såret. I februar 2015 var der to eksplosioner på Siam togstationen i Bangkok.

Siden 2004 har der været mange terroraktioner i Thailands sydligste provinser Pattani, Yala og Narathiwat og i de fire sydligste distrikter i Songkhla provinsen. Angrebene har været rettet både mod myndigheder og civile. Over 7000 mennesker er blevet dræbt og flere tusinde såret. Blandt ofrene har været et mindre antal udlændinge.

Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb. I mange turistområder og ved turistattraktioner har myndighederne gjort en indsats for at øge sikkerheden.

Angreb vil kunne ske på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan f.eks. være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, f.eks. lufthavne, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Gadekriminalitet som f.eks. lomme- og tasketyverier er særlig udbredt i storbyer, bl.a. i Bangkok, og på populære turiststeder som f.eks. Phuket, Pattaya og Koh Samui. Tasketyverier kan ske fra forbikørende motorcykler. Vær opmærksom på dine ting, hvis du kører med tuk-tuk.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem f.eks. i en sikkerhedsboks på hotellet. Det gælder også vigtige dokumenter som f.eks. pas og flybilletter. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder.

Røveri i forbindelse med prostitution og afpresning af turister kan finde sted, særligt i Bangkok, Pattaya og på Koh Samui.

Køb selv dine drikkevarer og hold dem altid under opsyn i nattelivet. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb, f.eks. voldtægt. Det gælder også i turistområder som f.eks. i Pattaya og Krabi provinsen og på Koh Samui og Koh Phangan. Vær særlig opmærksom under Full Moon Parties.

Tyveri af pas er udbredt. Aflever ikke dit pas som sikkerhed for betaling til f.eks. hoteller og udlejningsfirmaer.

Hold altid øje med dit kreditkort. Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden. Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske.

Der er risiko for svindel, hvis du køber ædelsten.

Andre sikkerhedsrisici

Der er risiko for politiske uroligheder i Thailand, især i de større byer. Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Undgå at tale om politik offentligt. Det militære regime har indført begrænsninger i ytrings- og forsamlingsfriheden. Myndighederne kan i særlige tilfælde tilbageholde personer uden sigtelse i op til syv dage.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til de sydlige provinser (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani) pga. risikoen for terror. Advarslen omfatter dog ikke A43 vejen mellem Hat Yai og Sakom og området nord for vejen og togtransport mellem Hat Yai og Pedang Besar. Området nord-vest for denne jernbane linje er heller ikke omfattet. Der har siden 2006 været undtagelsestilstand i de fire provinser.

Du bør være forsigtig, hvis du rejser til tempelområderne Preah Vihear, Prasat Sadok Kok Thom, Ta Kwai og Ta Muen Thom på grænsen til Cambodja. Der er risiko for uroligheder pga. en langvarig grænsestrid mellem de to lande.

Du bør også være forsigtig, hvis du rejser til grænseområdet mellem Thailand og Burma (Myanmar) nær den thailandske grænseby Mae Sot (Tak-provinsen) og ved "De tre pagoders pas" nær Kanchanaburi-provinsen. Der kan ske voldelige sammenstød mellem thailandske sikkerhedsmyndigheder, kriminelle grupper og narkosmuglere.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedier som Bangkok Post og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

I regntiden er der risiko for oversvømmelser og jordskred. I det meste af Thailand er regntiden fra maj - oktober. På Koh Samui og i det sydøstlige Thailand er den fra november - marts.

Der er risiko for jordskælv i den nordlige del af landet.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer her.

Vejrudsigt findes på Thailands Meteorologiske Instituts hjemmeside.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Veje og biler er ofte i dårlig stand, og du kan ikke regne med, at færdselsreglerne overholdes. Der sker mange og meget alvorlige trafikulykker. Meget ofte  er motorcykler  indblandet.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Thailand, er du underlagt thailandsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan f.eks. være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen og evt. spørgsmål om erstatning er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt og eventuelt med dødsstraf.

Der gælder rygeforbud på strandene i visse turistområder, f.eks. på Koh Samui og i Pattaya, Phuket og i Prachuap Khiri Khan, Chon Buri og Songkhla provinserne. Man kan risikere en høj bøde eller fængsel i op til et år.

Thailand har en meget streng lovgivning vedr. majestætsfornærmelser, f.eks. på sociale medier. Kritik af monarkiet kan føre til lange fængselsstraffe.

Prostitution er officielt ulovligt i Thailand, men er meget udbredt. Seksuel omgang med mindreårige (under 18 år) straffes meget hårdt.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-thailandsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Thailand, hvis Thailand ikke går med til det.

Hvis du har dansk-thailandsk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Thailand, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de thailandske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan f.eks. være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler her.

Vær opmærksom på at hvis du bliver i Thailand efter dit visum er udløbet, kan du risikere fængsling, indtil din bøde og din hjemrejsebillet er betalt.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Thailand kan være af ringe standard, især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer og på populære turistmål som Phuket og Koh Samui.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Akut læge- og ambulanceassistance kan være begrænset uden for de større byer.

Rejsesygeforsikring

Vi opfordrer alle danskere, der opholder sig i Thailand, til at tegne en privat rejsesygeforsikring.

Danskere i Thailand er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Du bør sikre dig, at din rejseforsikring dækker de aktiviteter, du gerne vil lave i Thailand. Det gælder f.eks., hvis du vil dykke eller leje bil, motorcykel, båd eller vandscooter. De lokale udlejningsfirmaer har sjældent en skades- eller ansvarsforsikring. Du kan risikere at blive gjort ansvarlig for reparation eller erstatning af ødelagt udstyr eller at skulle betale en stor erstatning, hvis nogen kommer til skade. 

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Thailand her.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Thailands ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier her.

Kort over Thailand

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning