Gå til indhold

REJSEKLAR app

Rejseklar er Udenrigsministeriets app til dig der rejser eller bor i udlandet. Hent Rejseklar app gratis her:

Her er fire ting, du skal vide om Rejseklar:

  1. I appen kan du tilmelde dig Danskerlisten for det land, du rejser til eller opholder dig i. Så kan du modtage beskeder fra Udenrigsministeriet via notifikationer i appen, SMS og e-mail, hvis der opstår en alvorlig hændelse i landet. Vi vil også kunne kontakte dig direkte i tilfælde af en krise.

    Du bør tilmelde dig Danskerlisten, både når du rejser i Europa og længere væk. Du bør også tilmelde dig, hvis du bor fast i udlandet. Tilmelding til Danskerlisten er frivillig og gratis.

    Hvis du ikke skal ud at rejse, men gerne vil holde dig opdateret om situationen i et land, kan du abonnere på opdateringer i stedet for at tilmelde dig Danskerlisten. Læs mere nedenfor.

  2. Du kan også finde Udenrigsministeriets rejsevejledninger og få information om sikkerhedssituationen på dit rejsemål.

  3. Hvis uheldet er ude, kan du få gode råd om, hvad du kan gøre. Det kan fx være ved mistet pas, sygdom eller kriminalitet.

  4. Du kan også finde kontaktoplysninger til danske ambassader og konsulater i udlandet og til Udenrigsministeriets Borgerservice, hvis du har brug for hjælp i en akut nødsituation.

Har du spørgsmål til appen Rejseklar, kan du sende en mail til [email protected]. Hvis du har akut behov for rådgivning kan du kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 på +45 33921112.

 

I menuen nedenfor finder du de oftest stillede spørgsmål til vores app Rejseklar.

Hvorfor kan jeg ikke downloade appen på min mobiltelefon eller tablet?

For at kunne downloade Rejseklar app til din smartphone kræves iOS 13 eller en nyere version, Android 8.0 (Oreo) eller nyere version. Rejseklar kan ikke downloades til iPads og andre tablets. 

Hvis du ikke kan få Rejseklar på din mobiltelefon eller tablet, kan du i stedet finde information om dit rejsemål under Rejse og ophold samt tilmelde dig Danskerlisten på www.danskerlisten.um.dk

Hvornår bør jeg tilmelde mig Danskerlisten?

Tilmelding til Danskerlisten er for dig, som skal rejse til eller allerede opholder dig i udlandet. Du kan gøre det både før og under rejsen.

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at sende dig vigtige informationer om, hvad du kan gøre, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, hvor du opholder dig. Det kan være større naturkatastrofer, politiske uroligheder eller terrorangreb. Vi vil også kunne kontakte dig direkte.

Vi anbefaler Danskerlisten til både rejsende og fastboende i udlandet. Det gælder både, når du rejser i Europa og længere væk. Krisesituationer kan opstå i alle lande. Brug Danskerlisten - for din sikkerheds skyld!

Hvornår bør jeg abonnere på opdateringer om et land? 

Abonnement er for dig, som ikke skal ud at rejse, men som har en særlig interesse i at holde dig opdateret om sikkerhedssituationen i et land. Måske har du familie eller venner i landet eller har et internationalt job?  

Abonnement på information om et land er en service fra Udenrigsministeriet. Tilmelding er gratis.

Hvis du abonnerer på opdateringer om et land, fx Spanien, vil du modtage en besked (notifikation), når Udenrigsministeriet ændrer rejsevejledningen eller udsender vigtige informationer om Spanien. 

Kan jeg rette min tilmelding til Danskerlisten i appen?

Ja, du kan rette i de rejser, du allerede har tilmeldt, hvis der sker ændringer i dine rejseplaner eller dine kontaktoplysninger. Det gør du ved at navigere til menupunktet "Danskerlisten" og klikke på redigerings-ikonet i højre hjørne.

Kan jeg afmelde mig fra Danskerlisten i appen?

Ja, du kan til enhver tid afmelde dig fra Danskerlisten – fx hvis du har afsluttet din rejse før tid eller ikke længere ønsker at modtage beskeder fra os.

Under menupunktet ”Danskerlisten” i appen kan du se de tilmeldinger, du har foretaget på din smartphone. Her kan du afmelde dine enkelte tilmeldinger ved at klikke på skraldespands-ikonet i højre hjørne. 

Kan jeg se min tilmelding til Danskerlisten i appen?

Hvis du har tilmeldt dig Danskerlisten gennem Rejseklar appen, kan du se din tilmelding i appen under menupunktet ”Danskerlisten”.

Hvis du har tilmeldt dig via hjemmesiden www.danskerlisten.um.dk eller på SMS kan du ikke se din tilmelding i appen. Du er dog tilmeldt og vil modtage en bekræftelse på mail.

Hvorfor modtager jeg beskeder (notifikationer) i appen?

Du modtager beskeder (notifikationer) i appen enten fordi, du er tilmeldt Danskerlisten for et land eller fordi du abonnerer på opdateringer om et land. 

Læs mere om tilmelding til Danskerlisten under ”Hvornår bør jeg tilmelde mig Danskerlisten?”

Læs mere om at abonnere under ”Hvornår bør jeg abonnere på opdateringer om et land?”

Hvordan ser notifikationer ud? 

Notifikationer vises på din telefons låste skærm og kan også ses i appen under notifikations ikonet i øverste højre hjørne (klokke), så længe de gælder for landet.

Visning af notifikationer på en låst skærm kræver dog, at du accepterer push-notifikationer første gang, du åbner appen eller i dine indstillinger for appen.

Hvorfor modtager jeg beskeder (notifikationer) uden for de datoer, jeg har indtastet ifm. min tilmelding til Danskerlisten?

Vi sender beskeder til dig syv dage før startdatoen og syv dage efter slutdatoen for dit ophold. Så er du sikker på, at modtage relevante beskeder om situationen i det land, du skal besøge, selv hvis dine rejseplaner skulle ændre sig, eller hvis sikkerhedssituationen ændrer sig i en grad, så du ikke længere vil rejse. 

Rejseklar app

Så har du altid adgang til nyttige informationer før og under dit ophold – også uden forbindelse til internettet.