Gå til indhold

Tilmeld dig Danskerlisten på app'en Rejseklar

Du bør tilmelde dig Danskerlisten og hente app'en Rejseklar, når du er i udlandet - for din sikkerheds skyld. Det tager kun 2 minutter!

Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, du er. Vores gratis app Rejseklar giver dig mulighed for at få notifikationer og se informationen vi sender til dig direkte på mobilen. Det kan være større naturkatastrofer, politiske uroligheder eller terrorangreb. Krisesituationer kan opstå i alle lande.

Du bør derfor hente vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, både når du rejser i Europa og længere væk. Du bør også tilmelde dig, hvis du bor fast i udlandet. Du kan tilmelde dig både før og under rejsen. Tilmelding er frivilligt.

Her er 5 ting, du skal vide om Rejseklar:

  1. Du kan finde alle vores rejsevejledninger direkte i app’en.
  2. Det er nemt at tilmelde sig Danskerlisten i app'en. Når du er tilmeldt, kan vi komme i kontakt med dig, hvis der opstår en større krise som f.eks. en naturkatastrofe, et terrorangreb eller politiske uroligheder.
  3. Hvis der pludseligt opstår en krise i det land, du er i, kan vi sende dig en push-besked med vigtig information om, hvad du kan gøre.
  4. App'en har kontaktoplysninger til nærmeste danske ambassade eller konsulat, uanset hvor i verden du befinder dig.
  5. Du kan læse om, hvad du kan gøre, hvis du f.eks. bliver syg, udsat for røveri eller får problemer på rejsen.

Langt de fleste danske har ingen problemer, når de rejser ud i verden. Men engang imellem går det galt. Hvert år hjælper vi flere tusinde danskere, når uheldet er ude. Vi kan bedre hjælpe dig, når du har hentet app’en.

Hvis du har en smartphone, kan du komme på Danskerlisten ved først at hente vores gratis app “Rejseklar” i App Store eller Google Play. Hvis du ikke har app’en Rejseklar på din mobil, kan du hente den gratis her:

Rejseklar til iPhone

Rejseklar til Android

Eller scanne koden og downloade app'en her:

QR kode til downloade af Rejseklar app

For at tilmelde dig på Rejseklar, skal du finde menupunktet "Danskerlisten" og oplyse dit navn, telefonnummer, e-mail, rejsemål, ankomst og afrejse samt evt. antal medrejsende.

Har du ikke en smartphone kan du tilmelde dig via nettet på danskerlisten.um.dk.

Når du tilmelder dig på nettet, vil du kunne modtage sms og e-mail med info, hvis der opstår en krise i det land, hvor du er. Du vil ikke kunne modtage push beskeder, som udsendes via app’en og vi vil ikke kunne se, hvis dit opholdsland er ændret ift. din tilmelding.

Hvis du har spørgsmål kan du sende en e-mail til [email protected].

 

Danskerlisten og Rejseklar FAQ

I menuen nedenfor finder du de oftest stillede spørgsmål til Danskerlisten og vores app Rejseklar.

Hvordan tilmelder jeg mig Danskerlisten, hvis jeg ikke har en smartphone?

Hvis du ikke har en smartphone med mulighed for at hente app’en Rejseklar, kan du tilmelde dig Danskerlisten ved at gå ind på www.danskerlisten.um.dk. Hvis du tilmelder dig via hjemmesiden, vil du ikke kunne modtage push-beskeder på din telefon.

Hvordan fungerer push-beskeder?

Push-beskeder er notifikationer, der kommer frem på din telefons låste skærm. Vi kan sende to former for push-beskeder. Du kan få besked med opfordring til at tilmelde dig Danskerlisten, fordi der er sket en hændelse i det land, hvor du opholder dig. Når du er tilmeldt listen, kan du få gode råd og besked om, hvordan du bør forholde dig, hvis du er berørt af hændelsen. Hvis vi har sendt dig en push-besked med vigtig information, vil samme besked også være synlig, når du åbner rejsevejledningen for det pågældende land enten via Rejseklar eller på din computer.

Hvorfor virker app'en ikke til Windows-baserede mobiltelefoner?

Vores app, Rejseklar, er desværre ikke tilgængelig for Windows-baserede mobiltelefoner. Hvis du har en Windows-baseret mobiltelefon, kan du tilmelde dig Danskerlisten på www.danskerlisten.um.dk

Kan jeg tilmelde medrejsende på Danskerlisten?

Ja. Når du tilmelder dig, har du mulighed for at tilføje antal medrejsende. Så ved vi hvor mange I er afsted, og dine rejsefæller behøver ikke selv at tilmelde sig. Det er dog kun den, der har tilmeldt sig, der modtager information fra Udenrigsministeriet i en krisesituation.

Kan jeg afmelde mig fra Danskerlisten?

Ja. I menupunktet ”Danskerlisten” i app’en kan du se dine tilmeldte rejser (dog kun de tilmeldinger du har foretaget på den smartphone, du bruger). Her kan du afmelde enkelte rejser, eller afmelde alle dine rejser på én gang. 

Du kan også afmelde dig fra Danskerlisten via linket i den bekræftelsesmail, du modtog, da du tilmeldte dig.

Hvis du af en eller anden grund, hverken kan afmelde dig via app'en eller via bekræftelsesmailen, så kan du sende en mail til [email protected] med navn og e-mail, så hjælper de dig.

Hvordan retter jeg i mine tilmeldinger?

Du kan ikke rette i de rejser, du allerede har tilmeldt. Du skal derfor slette rejsen og foretage en ny tilmelding.

Er min tilmelding blevet registreret?

Ja. Når du trykker ”Tilmeld” i app’en eller på webtilmeldingen, er du blevet registreret på Danskerlisten. Du modtager kort efter en bekræftelsesmail, hvori du kan se dine rejseoplysninger.

Hvorfor er det ikke muligt at registrere en slutdato, når jeg er fastboende?

Når du tilmelder dig som fastboende, vil slutdatoen automatisk bliver sat 12 måneder frem. Du vil modtage en påmindelsesmail om at forny din tilmelding forud for udløb. Det vil ske en gang årligt for at sikre, at vores oplysninger for fastboende er opdaterede.

Hvorfor får jeg beskeder udenfor de datoer, jeg har indtastet?

Du står på Danskerlisten i den periode, som du indtaster i forbindelse med din tilmelding. Derudover vil du modtage beskeder fra os syv dage før startdatoen samt 2 uger efter slutdatoen for din rejse – selvfølgelig kun beskeder, der er relevante for den destination, du har tilmeldt dig. Så er du sikker på, at du modtager relevante beskeder vedr. det land, du skal besøge, selv hvis dine rejseplaner skulle ændre sig en smule. Hvis du sletter din rejse, vil du ikke længere modtage beskeder.

Er jeg lige så godt stillet i en krisesituation som før i tiden, hvor jeg skulle give mange flere personlige oplysninger, når jeg tilmeldte mig Danskerlisten?

Ja. Med din tilmelding på denne version af Danskerlisten får vi de nødvendige oplysninger for at vide, om du er i et land, der er ramt af en alvorlig krise. Det vigtigste er, at vi kan komme i kontakt med dig og vi kan sende dig brugbare informationer via push-meddelelser, sms og e-mail.