Spring til indhold

Rejsevejledning

Ny information om Udenrigsministeriets rejsevejledninger ifm. COVID-19

For at minimere risikoen for coronamutationer i Danmark, har regeringen besluttet at skærpe rejsevejledningerne for hele verden.
 
Fra fredag den 8. januar og foreløbigt til og med 7. februar skærpes rejsevejledningen for hele verden fra at have været ’orange’ (alle unødvendige rejser frarådes) til ’rød’. Det vil sige, at alle rejser til hele verden frarådes. Skærpelsen sker som led i smittehåndteringen med coronavirus/COVID-19 i Danmark, hvor begrænsning af rejseaktivitet er et væsentligt element i indsatsen for at have kontrol med smittespredningen, samtidig med at mutationer af coronavirus forekommer i flere lande. 

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring. Samtidigt opfordres du kraftigt til at selvisolere dig i 10 dage, som kan afbrydes af et negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. Du skal følge myndighedernes anbefalinger om smitteforebyggende adfærd. Det betyder blandt andet, at du skal bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalingerne om afstand og hygiejne.

Skærpelsen af rejsevejledningerne betyder, at også erhvervsrejser, som ellers er anset som nødvendige rejser, frarådes. Der gælder dog visse undtagelser. Eksempelvis i forbindelse med levering af varer og tjenesteydelser ind og ud af landet. Se konkrete undtagelser på www.coronasmitte.dk. Desuden gælder enkelte undtagelser for andre særlige rejseformål læs: Coronavirus/covid-19 (um.dk). Hvis du rejser, bør du altid søge opdateret information om de enkelte lande på de danske ambassaders hjemmesider. Det kan være information om rejserestriktioner og andre tiltag fra de lokale myndigheder for at bremse udbredelsen af smitten.

I første omgang vil den globale røde rejsevejledning gælde frem til og med den 7. februar 2021. Perioden vil dog kunne forlænges. Den globale røde rejsevejledning medfører midlertidig ophævelse af den hidtil anvendte modelbaserede tilgang, hvor rejsevejledningerne for EU/Schengenlandene opdateres ugentligt på baggrund af tal fra Statens Serum Institut såvel som modellen for tredjelande, som opdateres på baggrund af EU’s liste over lande, som det kan overvejes at åbne op overfor. 

Læs den seneste pressemeddelelse her (Nyheder fra Udenrigsministeriet der opdateres hver uge).

Har du spørgsmål til Udenrigsministeriets rejsevejledninger, kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål her.

Læs mere om de skærpede rejsevejledninger og indrejserestriktioner her.

Europa

 


Læs mere om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her.

Verden

For lande eller regioner, hvor rejsevejledningen er gul, opfordrer Udenrigsministeriet dig til at være ekstra forsigtig, holde dig opdateret om rejsevejledningen i landet og følge Udenrigsministeriets særlige rejseråd til en tid med COVID-19. Du anbefales endvidere at downloade app’en Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten. Så modtager du information, hvis der sker ændringer i rejsevejledningen for det land, du rejser til.

Før du rejser, bør du altid søge opdateret information om de enkelte lande på de danske ambassaders hjemmesider. Det kan være information om rejserestriktioner og andre tiltag fra de lokale myndigheder for at bremse udbredelsen af smitten.

Danmark har ikke ambassader i alle lande. Nogle ambassader dækker derfor flere lande. Du kan finde den ambassade, der er relevant for dig, ved at indtaste landets navn her.

For en række lande uden for EU- og Schengenområdet, hvor Danmark ikke har ambassader eller mange tilrejsende turister, har Danmark normalt ikke en rejsevejledning. Det vil igen blive tilfældet for disse lande, hvis der ikke længere er sundhedsmæssige årsager til at fraråde rejser. I stedet vil Udenrigsministeriet henvise til andre landes rejsevejledninger.

Om rejsevejledningerne generelt

Vores rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.
 
Vi laver rejsevejledninger for alle lande, hvor Danmark har en ambassade. Vi laver også vejledninger til lande, hvor der både er mange rejsende fra Danmark, og en særlig sikkerhedsrisiko. F.eks. på grund af krig, fare for terrorisme, uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet eller lignende.

Hvis du skal rejse til et land, som vi ikke laver en rejsevejledning for, kan du finde informationer i rejsevejledninger, der er udsendt af andre landes udenrigsministerier.

Du kan abonnere på vores rejsevejledninger. Klik på ”Abonner” i toppen af den relevante vejledning. Vi sender dig en e-mail, hvis vi ændrer vigtige oplysninger i vejledningen.

Din rejse, din beslutning

Rejsevejledningerne er vejledende. Det er altid din egen beslutning og dit ansvar, hvor du vil rejse hen.

Rejsevejledninger og afbestillingsregler

Vi ved, at rejse- og forsikringsselskaber henviser til vores rejsevejledninger i forbindelse med afbestilling eller ændring af en rejse til et land. Det er selskabernes egen afgørelse, hvordan de anvender vores rejsevejledninger.

rss alt text

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Grønland

 

Færøerne

 

Gran Canaria mv.