Gå til indhold

Burkina Faso

Burkina Faso-Danmark: Landepolitik 2021-2025
Den strategiske ramme udgør grundlaget for Danmarks partnerskab med Burkina Faso for perioden 2021-2025. Den strategiske ramme fokuserer bl.a. at mindske fattigdom og ulighed ved at øget modstandsdygtigheden og skabe bæredygtig økonomisk vækst.

 

 

Udviklingssamarbejdet tager udgangspunkt i den udviklingspolitisk strategi ’Fælles om Verden’, der vil tage kampen op mod ulighed og fattigdom, forebygge konflikt, skrøbelighed, fordrivelse og irregulær migration og øge modstandsdygtigheden over for klimaforandringerne.

Indsatsen i verdens skrøbelige og fattige lande, som Burkina Faso og Niger, og i nærområderne er en særlig prioritet i strategien. Her lever mange mennesker i ekstrem fattigdom og er særligt hårdt ramt af klimaforandringer, krise og konflikter.

Den strategiske ramme for Burkina Faso omfatter et bilateralt udviklingsprogram med et budget på 939 millioner kr. Udviklingsprogrammet fokuserer på følgende tematiske områder:

  1. Støtte civilsamfundet, menneskerettigheder og ligestilling
  2. Fremme lokalsamfundets modstandsdygtighed og national økonomisk modstandsdygtighed med henblik på at reducere fattigdom
  3. Støtte udviklingen af klimatilpasningsindsatser med et særligt fokus på vandinfrastruktur, vandressourceforvaltning og adgang til rent drikkevand

 

Hent PDF:

Burkina Faso Strategisk Ramme (DK) 2021

Burkina Faso Strategisk Ramme (UK) 2021

Burkina Faso Strategisk Ramme (FR) 2021