Gå til indhold

GLOBUS - Puljen for Globalt engagement, Uddannelse og Samarbejde

GLOBUS er en pulje, som har til formål at engagere danskere under uddannelse i verdensmålene og i det internationale udviklingssamarbejde sammen med partnere i det Globale Syd.

GLOBUS er en pulje, der har til formål at engagere danskere under uddannelse i verdensmålene og udviklingssamarbejdet. Puljen administreres kollektivt af Center for Kirkeligt udviklingssamarbejde (CKU) og Ulandssekretariatet, som har vundet opgaven for en fireårig periode (2022-2026).

Hvem kan søge og til hvad?
Puljen er især målrettet uddannelsessektoren, men civilsamfundsorganisationer og andre aktører kan søge i samarbejde med uddannelsesinstitutioner. Der kan søges til uddannelsesudveksling i ligeværdige partnerskaber mellem uddannelsesinstitutioner af alle slags og andre typer aktører i Danmark og partnere i udviklingslande, der arbejder for bæredygtig udvikling gennem uddannelse. Det kan eksempelvis ske gennem digital co-learning, udveksling, praktikforløb, venskabsskoler eller twinning.

Desuden støttes såkaldte cirkulære projekter, som kan omfatte indsamling, renovering og forsendelse af brugt kvalitetsudstyr, og som indgår i en uddannelsesmæssig sammenhæng.


Hvornår åbner puljen for ansøgninger?

Puljen har anden ansøgningsrunde i foråret 2023 med ansøgningsfrist den 1. marts. Læs mere her: 

GLOBUS - Puljen for Globalt engagement, Uddannelse og Samarbejde (globuspuljen.dk)

GLOBUS er en af to nye puljer, der er blevet til som del af en større gentænkning af Danidas oplysnings- og engagementsinstrumenter med det formål at skabe større gennemslagskraft i de dele af befolkningen, der ikke allerede er interesserede i området. Se også Oplysnings og Engagementspuljen