GLOBUS - Puljen for Globalt engagement, Uddannelse og Samarbejde
Puljen for globalt engagement, uddannelse og samarbejde – GLOBUS - støtter samarbejde mellem danske uddannelsesinstitutioner og partnere i det globale syd, som kan skabe engagement i det internationale udviklingssamarbejde og FNs Verdensmål.
GLOBUS er en af to nyere puljer, der er blevet til som del af en større gentænkning af Danidas oplysnings- og engagementsinstrumenter med det formål at skabe større gennemslagskraft i de dele af befolkningen, der ikke allerede er interesserede i området. Se også: Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje.
Administreres af CKU og Udlandssekretariatet
Globuspuljen administreres kollektivt af Center for Kirkeligt udviklingssamarbejde (CKU) og Ulandssekretariatet, som har vundet opgaven for en fireårig periode (2022-2026).
Hvem kan søge og til hvad?
Puljen er især målrettet uddannelsessektoren, men civilsamfundsorganisationer og andre aktører kan også søge i samarbejde med uddannelsesinstitutioner. Der kan søges til uddannelsesudveksling i ligeværdige partnerskaber mellem uddannelsesinstitutioner af alle slags og andre typer aktører i Danmark og partnere i det globale syd, der arbejder for bæredygtig udvikling gennem uddannelse. Det kan eksempelvis ske gennem digital co-learning, udveksling, praktikforløb, venskabsskoler eller twinning.
Desuden støtter GLOBUS-puljen såkaldte cirkulære projekter, som kan omfatte indsamling, renovering og forsendelse af brugt kvalitetsudstyr, og som indgår i en uddannelsesmæssig sammenhæng.
Læs mere om tidligere GLOBUS støttede projekter her: Projektoversigt - Globus (globuspuljen.dk)
Hvornår åbner puljen for ansøgninger?
Læs mere om ansøgningsprocessen og find information om næste ansøgningsrunde på: GLOBUS - Puljen for Globalt engagement, Uddannelse og Samarbejde (globuspuljen.dk)