Gå til indhold

Børnenes U-landskalender

Danida og Danmarks Radio har samarbejdet om Børnenes U-landskalender i 60 år. Hvert år udvikler Danida et undervisningsmateriale til skolernes yngste årgange.
Gennem et par generationer har U-landskalenderen været en fast del af traditionen omkring juletiden for de fleste danskere. Mange tusinde danske børn har siden 1962 taget hul på deres december-morgener ved at åbne for dagens lille låge på U-landskalenderen. 

Hvert år udvikler Danida et undervisningsmateriale til grundskolens 1.-5. klasse – og materialet bruges på hundredevis af skoler over hele landet. Materialet har en god, skønlitterær bog som centrum og handler om børneliv i det land, der samles ind til via låge-julekalenderen. Årets forfatter har været på rejse i landet sammen med fotografen og projektets pædagogiske konsulent. 

Undervisningsmaterialet bliver løbende fornyet og videreudviklet. Målet er at tilbyde et materiale af høj kvalitet, der giver eleverne et kig ind i et børneliv i en helt anden del af verden. Et liv, der ligner deres eget, og som der er noget at lære af – men som samtidig er meget forskelligt fra deres eget liv. 

DR laver hvert år programmer om årets land til børnekanalerne Ramasjang og Ultra.

Læs mere på www.u-landskalender.dk, hvor du som lærer også kan bestille undervisningsmaterialet.

Danida kan kontaktes her:

Udenrigsministeriet
Humanitære indsatser, Civilsamfund og Engagement
Asiatisk Plads 2
DK-1448 København K
E-mail: [email protected]

Tlf.: 33 92 00 55