Gå til indhold

Lake Turkana – et kenyansk vindeventyr med mange samarbejdspartnere

Efter ti års forberedelse står 356 Vestas-vindmøller i en forblæst stenørken i det nordlige Kenya nu klar til at producere strøm. Mød i en række korte videoer nogle af de mennesker, der har været med til at få Afrikas største vindmøllepark syd for Sahara til at blive til virkelighed – trods utallige vanskeligheder.

Grøn energi i Lake Turkana, Kenya
Et partnerskabsprojekt, der involverer danske og lokale myndigheder samt den danske virksomhed Vestas, med det formål at skabe grøn energi i Kenya i form af en kæmpe vindmøllepark. Et godt eksempel på inddragelse af den private sektor, som den nye udviklingspolitiske strategi (2017) har fokus på.

 


Drømmen, der blev til virkelighed

Det tog ni års intenst forarbejde at samle opbakning til at realisere drømmen om Afrikas største vindmøllepark i en forblæst, men svært tilgængelig del af Kenya.En vindmøllepark med socialt ansvar

Lake Turkana Wind Power og Vestas investerer ikke bare i vind. De investerer også i lokal udvikling.

 


Udviklingsdilemmaer
Vindmølleparken ved Lake Turkana Wind skaber udvikling i et hidtil forsømt område. Men den truer også de lokales traditionelle levevis.

 


Hvad får Kenya ud af det
Ejerne af Lake Turkana-vindmølleparken har udsigt til et pænt afkast på deres investering. Men Kenya og kenyanere får også gavn af vindmølleparken på mange forskellige måder.

 


Grøn el revolution lyser Kenya op

Om ganske få år vil alle kenyanere have adgang til elektricitet, og vindmølleparken ved Lake Turkana spiller en vigtig rolle for at nå dét mål.

 


Et stærkt offentlig privat partnerskab

Lake Turkana Wind Powers indviklede model for finansiering er et eksempel til inspiration for andre udviklingslande.

 


Kenya viser klima vejen

Kenya viser verden, at dilemmaet mellem det evigt stigende behov for energi og truslen om klimaforandringer, er til at løse. 

 


Vestas havde den rigtige vindmølle og viljen

Lake Turkana Wind Power har sikret Vestas nyttige erfaringer, og de kan bruges til at rulle vindkraft ud i Afrika i endnu større målestok.