Gå til indhold

Rejse til danmark

Information om COVID-19

Vær opmærksom på test- og karantænekrav ved indrejse til Danmark. Læs mere om reglerne her

 

Repræsentationsaftaler

Danmark er i nogle lande repræsenteret af andre Schengenlande, der behandler visumansøgninger på vegne af Danmark. Information om hvor man kan søge visum og opholdstilladelse til Danmark findes her.

 

Ansøgning om opholdstilladelse

Det er fortsat muligt at indlevere ansøgning om opholdstilladelse. Kontakt den danske repræsentation for information om ansøgningsprocessen, og hvor du kan indlevere din ansøgning.

Vær opmærksom på, om dine gæster fra udlandet skal have visum for at besøge Danmark. Du kan se listen over udlændinge, der skal have visum her.

En arbejds- og opholdstilladelse er påkrævet for personer, som skal arbejde, studere eller i det hele taget opholde sig i mere end 3 måneder i Danmark.


Regler for visum til Danmark og resten af Schengen-området

Formålet med et visum er, at man kan besøge Danmark og/eller de andre Schengenlande i en kortere periode.

Som visumfri statsborger, kan man opholde sig i Schengenområdet i op til 90 dage inden for en periode på 180 dage. De 90 dage kan enten bruges til ét sammenhængende ophold eller til flere kortere ophold.

 

Regler for arbejds- og opholdstilladelser i Danmark

Ved længerevarende ophold og i forbindelse med arbejde og studier kræves en opholds- og/eller arbejdstilladelse, også ved ansættelse som au-pair. I de nordiske lande og i EU-landene har danskere dog ret til at tage arbejde.

Kontakt

Indlevering af ansøgning om visum eller opholds- og arbejdstilladelse:
Se listen "Where to apply"


I Danmark kontakt Udlændingestyrelsen

+45 35 36 66 00

Mail

Hjemmeside

 

eller stedet, hvor ansøgningen er eller vil blive indleveret, se ovenfor.