Gå til indhold

Cuba

De cubanske myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet.

Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Du bør kontakte den cubanske ambassade for at få bekræftet nedenstående.

  • Visumpligt.
  • Turistvisum kan søges hos udvalgte rejsebureauer før rejsen, hvilket anbefales. Det skulle dog også være muligt at købe visum ifm. indrejsen.
  • Visum udstedes for 30 dage og kan søges forlænget med 30 dage i Cuba.
  • Et turistvisum udstedt i Danmark anerkendes ikke til indrejse i Cuba, hvis du kommer direkte fra USA. Hvis du planlægger at flyve ud fra eller igennem amerikansk territorium direkte til Cuba, bør du kontakte flyselskabet, du flyver fra USA til Cuba med, for at høre om mulighederne for at få visum i lufthavnen i USA. Du bør også spørge på den cubanske ambassade i USA.
  • Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes ved udrejse.
  • EU-nødpas anerkendes ved udrejse.
  • Pas skal være gyldige under opholdet.
  • Du kan ved indrejse blive bedt om at dokumentere lovligt logi i Cuba, gyldig billet til retur- eller vidererejse og visum til en eventuel næste destination (hvis du rejser videre til tredje land).
  • Hvis du rejser med mindreårige børn -- særligt hvor børnene ikke har samme efternavne som forælder/forældre -- kan det være nødvendigt at fremvise dokumentation for forældreskab eller værgemål.

Redigeret: 6. oktober 2022.

 

Udenlandske pas- og visumregler

Reglerne i oversigten gælder kun for danske statsborgere:

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler. Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.