Gå til indhold

Rusland

Undersøg i god tid før din rejse, hvilke regler der gælder for pas og visum. Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. De lokale myndigheder i de enkelte lande fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. 

Myndighederne i Rusland har oplyst, at reglerne nedenfor gælder for danske statsborgeres ind- og udrejse. Du bør dog altid dobbelttjekke med Ruslands ambassade, om reglerne stadig gælder. De kan blive ændret med kort varsel.

Udenrigsministeriet kan ikke drages til ansvar for eventuelle problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne her på siden.

 

Visum

 • Visumpligt. Du kan søge om visum hos Ruslands ambassade.
 • Transitvisum er nødvendigt i visse tilfælde. Den russiske ambassade i Danmark kan oplyse nærmere.

Pas

 • Pas skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed og have mindst 2 blanke sider.
 • Danske forlængede pas anerkendes til ind- og udrejse.
 • Danske nødpas (provisoriske pas) anerkendes ved udrejse.
 • EU-nødpas anerkendes ikke.
 • Tjek på forhånd om et eventuelt transitland på rejsen anerkender et dansk nødpas eller et EU-nødpas. Kontakt transitlandets ambassade. 
 • Visse viseringer og stempler i dit pas kan medføre, at du kan blive nægtet indrejse.
 • Hvis du har dansk flygtninge- eller fremmedpas, kan der gælde andre regler for ind- og udrejse. Inden du rejser, så kontakt Ruslands ambassade. 

Andre krav

 • Rejser du alene med dit barn eller med børn, som ikke er din egne, anbefaler vi, at du får en fuldmagt fra indehaverne af forældremyndigheden. Det samme gælder, hvis du er under 18 år og rejser alene. Læs mere på Børn og unge på rejse.
 • Du kan blive afvist ved grænsen fra Hviderusland til Rusland, hvis du ikke er russer eller hviderusser. Du bør overveje en anden rute, hvis du vil til Rusland.Den russiske del af Kaliningrad-regionen: BEMÆRK! Det er for tiden IKKE MULIGT AT FÅ ELEKTRONISK VISUM TIL RUSLAND på grund af COVID restriktioner. (Følgende er derfor i øjeblikket IKKE gældende: Den russiske del af Kaliningrad-regionen. Det er muligt at søge om et elektronisk visum (gratis) for besøg i regionen. Visum er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen og med mulighed for ophold i regionen i op til 8 dage fra indrejsedatoen. Ind- og udrejse (fly/skib/tog/bil) kan kun ske igennem bestemte grænsekontrolsteder. Det er ikke muligt at rejse videre ind i Rusland på dette visum, ej heller blot for transit).
 • Skt. Peterborg og Leningrad-regionen: BEMÆRK! Det er for tiden IKKE MULIGT AT FÅ ELEKTRONISK VISUM TIL RUSLAND på grund af COVID restriktioner. (Følgende er derfor i øjeblikket IKKE gældende: Skt. Petersborg og Leningrad-regionen: Det er muligt at søge om et elektronisk visum (gratis). Visum er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen og med mulighed for ophold i regionen i op til 8 dage fra indrejsedatoen. Ind- og udrejse (fly/skib/bil og til fods. Ikke muligt med tog) kan kun ske igennem bestemte grænsekontrolsteder. Det er ikke muligt at rejse videre ind i Rusland på dette visum).
 • BEMÆRK! Har du "æ", "ø" eller "å" i dit navn, er det vigtigt, at navneoplysningerne i E-visum-ansøgningen er 100% identiske med navneoplysningerne i passet. For- og efternavn skal derfor udfyldes nøjagtigt, som de vises i den første maskinlæsbare linje i passet. Er de ikke det, vil du blive afvist ved den russiske grænse uden videre.

Spørgsmål

Udenrigsministeriet, danske ambassader og konsulater har ikke yderligere information end dette. Hvis du har spørgsmål, så kontakt Ruslands ambassade.

 

Senest opdateret: 24. marts 2023