Gå til indhold

Sydafrika

Vi anbefaler, at du kontakter Sydafrikas ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

______________________________________________________________________________________________________

Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden, og de forskellige landes indrejseregler kan derfor ændres med kort varsel. Du kan læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav på den relevante danske ambassades hjemmeside. Mange lande har fortsat helt eller delvist indrejseforbud for nogle rejsende.

Undersøg også om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser. 

______________________________________________________________________________________________________

Myndighederne i Sydafrika har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt.
  • Turistvisum til maksimalt 90 dages ophold udstedes ved ankomsten.
  • Passet skal være gyldigt minimum 30 dage ud over opholdet. Passet skal være maskinlæsbart og der skal være mindst 2 blanke sider i passet.
  • Forlængede danske pas anerkendes ikke, da forlængelsen ikke er maskinlæsbar.
  • Provisoriske danske pas (nødpas) anerkendes kun til udrejse. Indrejse er evt. mulig, hvis der er tale om en nødsituation, der omfatter enten alvorlig sygdom eller død.
  • Det anbefales, at børn (under 18 år) medbringer en personattest på dansk og engelsk, for at dokumentere forældrenes navne. Personattester kan du bestille på borger.dk. Se  øvrige krav for rejse til Sydafrika med børn her:

                Regler for børns rejse til og fra Sydafrika (Home Afffairs, engelsk).  

  • Vaccination mod Gul Feber er et krav fra myndighederne, hvis du ankommer fra områder med denne sygdom.    

Redigeret: 5. april 2022.

 

Udenlandske pas- og visumregler

Reglerne i oversigten gælder kun for danske statsborgere:

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.