Spring til indhold

OBS (31.08.2020 13:18)

CHILE: Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Chile på grund af coronavirus/COVID-19. Chile står ikke på EU’s liste over lande uden for EU og Schengenområdet, som det kan overvejes at åbne for. EU’s liste opdateres hver 14.dag. Når et land kommer på EU’s liste vurderer de danske myndigheder ud fra et forsigtighedsprincip, om der kan åbnes for landet ud fra en sundhedsfaglig vurdering af COVID-19 situationen. Hvis du kommer hjem fra en rejse til Chile, opfordres du fortsat til at blive hjemme i 14 dage.

Rejsevejledning - Chile

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 03.07.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling 

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Chile som følge af COVID-19.

Den danske ambassade i Santiago har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Chile. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør løbende holde dig opdateret om udviklingen i Chile via den danske ambassade i Santiago, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne. Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning og vores rejseråd i en tid med COVID-19.

 

Risiko for terror

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

I 2014 oplevede Chile et bombeangreb i Santiago, som blev defineret som et terrorangreb gennemført af lokale anarkister.

Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig især pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier og voldelige overfald kan ske.

Gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier er særlig udbredt og kan ske hvor som helst.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

Der er risiko for tricktyverier, fx kan du få tykflydende substans hældt over dig, hvorefter personer kommer løbende for at tilbyde assistance, mens andre bruger de få sekunders forvirring til at fjerne dine ejendele.

Hvis du bliver udsat for røveri eller overfald, bør du lade være med at sætte dig til modstand og undgå øjenkontakt med gerningsmanden. Kriminelle kan være bevæbnede og påvirket af stoffer.

Seksuelle overgreb er sjældne, men de kan være rettet mod turister.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Der er risiko for landminer i grænseområder til Peru, Bolivia og Argentina. Der er ikke altid opsat advarselsskilte, men hvor der er, bør du tage dem meget alvorligt. Du bør være forsigtig og ikke færdes uden for etablerede veje og stier.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Hvis du har planlagt bjergstigning, giv besked til lokale myndigheder inden du tager af sted. Du kan få yderligere oplysninger hos Federación de Andinismo de Chile.

Naturkatastrofer

Der er risiko for jordskælv i alle dele af Chile og jordskælv er hyppige.

Der er risiko for tsunamier i forbindelse med større jordskælv langs kysten. Gør dig bekendt med de markerede flugtveje i tilfælde af tsunami advarsel.

Der er risiko for vulkanudbrud i bjergområder.

Der er risiko for oversvømmelser og jordskred i forbindelse med kraftige regnskyl i bjergområderne i det nordlige Chile.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk.

I forbindelse med længere busture er der risiko for tyveri, især hvis du rejser med bus fra byen Calama til San Pedro de Atacama i den nordlige del af Chile. Undgå altid at lægge værdigenstande i bagagerum når du kører med busser, behold dem i stedet på dig.

I de større byer anbefales, at du kører med låste døre og oprullede vinduer.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Du bør så vidt mulig bestille din taxa fra et hotel eller et taxaselskab.

Vær forsigtig med at hidse dig op i trafikken. Uenigheder med andre bilister kan udvikle sig voldeligt.

Lokale love og sædvaner 

Når du rejser i Chile, er du underlagt chilensk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Homoseksuelle bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere chikane.

Du må ikke fotografere eller filme militære installationer.

I Chile tales spansk. De lokale myndigheder og befolkningen taler og forstår meget lidt engelsk. 

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark. 

Hvis du har dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Chile, hvis Chile ikke går med til det. 

Hvis du har dansk-chilensk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Chile, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de chilenske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme eller værnepligt, der ikke er aftjent.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Kørekort eller en fotokopi af dit pas er oftest nok. 

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold på hjemmesiderne for Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og vaccinationsklinikker.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Chile kan være af svingende standard især uden for hovedstaden, Santiago. Der findes gode privathospitaler og lægehjælp i Chile.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Chile.

Husk at undersøge om forsikringen dækker, hvis du planlægger rejser i bjergene.

I Chile er du hverken dækket af det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Chile.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Chile under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Chiles ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Chile er senest opdateret den 3.juli 2020 med redaktionelle ændringer i afsnittet Generel anbefaling. Der er ikke foretaget ændring af sikkerhedsniveauet.

Kort over Chile

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning