Spring til indhold

OBS (26.11.2020 16:04)

FINLAND: Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Finland, fordi der er indrejseforbud for turistrejsende, der rejser til Finland fra Danmark. Vi fraråder også alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Etela-Savo, Helsinki-Uusimaa og Paijat-Hame, fordi disse regioner ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Læs mere hos Statens Serum Institut: https://covid19.ssi.dk/rejser Hvis du allerede opholder dig i Etela-Savo, Helsinki-Uusimaa eller Paijat-Hame, kan du blive indtil, din ferie er slut. Hvis du fra i dag vælger at rejse til regionerne Etela-Savo, Helsinki-Uusimaa eller Paijat-Hame, opfordres du til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage: https://bit.ly/3q5S6pU Du bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Helsinki har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Finland https://bit.ly/3fA0Foe Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Du bør også følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19: https://bit.ly/33gYVew Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser: https://bit.ly/39ee5Fr og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside. Læs rejsevejledningen for Finland: https://bit.ly/365kEbo

Rejsevejledning - Finland

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 26.11.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Finland, fordi der er indrejseforbud for turistrejsende, der rejser til Finland fra Danmark.

Vi fraråder også alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Etela-Savo, Helsinki-Uusimaa og Paijat-Hame, fordi disse regioner ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Du kan læse mere hos Statens Serum Institut.

Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land eller en region, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser og holder sig opdateret om lokale restriktioner hos den danske ambassade i Helsinki

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Finland via den danske ambassade i Helsinki, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne.

Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. 

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Risiko for terror

Der er middel risiko for terror i Finland.

Den 18. august 2017 blev 2 mennesker dræbt og 8 såret i et terrorangreb på det befærdede Salu-torv i Åbo. 

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

For mere information, se hjemmesiden for den finske sikkerhedstjeneste.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Finland er forholdsvis lav. Vær opmærksom på gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Læs mere information om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Følg også den lokale vejrudsigt.

For mere information, se hjemmesiden for det finske indenrigsministeriums ”Department for Rescue Services”.

Transport

Du bør være opmærksom i trafikken på samme måde, som du ville være i Danmark.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. 

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Finland, er du underlagt finsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-finsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Finland, hvis Finland ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du bør altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør derfor altid have dit pas på dig og have en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Finland er generelt af god standard.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

For mere information se hjemmesiden for de finske sundhedsmyndigheder.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Finland.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Finland. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Du kan anvende dit gule sundhedskort i Finland sammen med billedlegitimation. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det gule sundhedskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Finland.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Finlands Ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Finland er senest opdateret den 26. november 2020 med information i afsnittet Generel anbefaling om, at vi nu også fraråder alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Etela-Savo, Helsinki-Uusimaa og Paijat-Hame, fordi disse regioner ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til hele Finland, fordi der er indrejseforbud for turistrejsende, der rejser til Finland fra Danmark.

Kort over Finland

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning