Gå til indhold

Dansk støtte til Ukraine

Læs mere her om Danmarks støtte til Ukraine som følge af Ruslands fortsatte brutale, uberettigede og uprovokerede militære aggression mod Ukraine. Informationerne på denne side opdateres løbende.


Senest opdateret 01.06.2023 16.18

Danmark udviser solidaritet med Ukraine gennem den bredspektrede og langsigtede støtte, som vi har ydet bilateralt, multilateralt og i samarbejde med partnere og allierede i EU og NATO. Siden krigens udbrud er den bilaterale støtte til Ukraine nået op på ca. 9,5 mia. kr. i militær støtte og ca. 1,4 mia. kr. i civil støtte, herunder humanitære bidrag. Den civile støtte udgøres af ca. 1,1 mia. kr. i donationer og ca. 298 mio. kr. i garantistillelse. Den samlede støtte er ekskl. bidrag gennem EU.


Danske fokusområder inkluderer blandt andet militær støtte, humanitære og akutte indsatser, finansiel støtte til den ukrainske stat, accountability, minerydning, beskyttelse af kvinder og børn, genopbygning – inkl. et særligt partnerskab med Mykolaiv – og anti-korruption.

Mere information

Du kan læse mere om Danmarks støtte til Ukraine her.

Herunder om Danmarks militære støtte, humanitære og akutte indsatser, finansielle støtte til den ukrainske stat, accountability, minerydning, beskyttelse af kvinder og børn, anti-korruption og genopbygning - inklusiv et særligt partnerskab med Mykolaiv.

 

Strategi for genopbygning i mykolaiv/ukraine 2023-2024

Du kan læse mere om Danmarks strategi for genopbygningen i Mykolaiv/Ukraine for 2023-2024 her.

Pressemeddelelser