Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Filippinerne

Gyldig: 18.03.2018Senest redigeret  28.02.2018
Rejsevejledningen for Filippinerne er senest opdateret den 28. februar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.
Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Resumé

Der er en generel risiko for terrorangreb i Filippinerne.

Alle rejser frarådes til det centrale, sydlige og vestlige Mindanao (Cotabato provinserne, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao provinserne og Misamis Occidental), Zamboanga-halvøen samt Sulu-øgruppen (som bl.a. omfatter øerne Basilan, Jolo og Tawi-Tawi).

Der er erklæret undtagelsestilstand i regionen Mindanao, og ikke-nødvendige rejser til øvrige Mindanao frarådes.

Sikkerhed og terrorrisiko

Der er en generel risiko for terrorangreb i Filippinerne, også mod turister og andre rejsende. Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

Du skal være forsigtig under dit ophold i Filippinerne. Det gælder særligt på steder, hvor mange mennesker samles, herunder i offentlig transport. Filippinerne har de seneste år været udsat for en række terrorhandlinger, bombesprængninger og bortførelser.

I det centrale, sydlige og vestlige Mindanao (Cotabato provinserne, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao provinserne og Misamis Occidental) og Zamboanga-halvøen samt på Sulu-øgruppen (Basilan, Jolo og Tawi-Tawi) er risikoen for terror størst, og der sker jævnligt terrorangreb. Der er militære og politimæssige aktioner mod oprørsgrupper, hvilket skaber kaotiske tilstande for civilbefolkningen.

Du bør holde dig på afstand af demonstrationer og større forsamlinger. Vi opfordrer til, at du holder dig løbende orienteret om situationen i landet.

Flere udlændinge er blevet bortført i de seneste år. Der er risiko for bortførelser i det sydlige Filippinerne, herunder fra ferieresorts og dykkersteder i Sulu Havet (inklusive det sydlige Palawan) samt det centrale Visayas (inklusive Cebu og Bohol). Vi fraråder ikke rejser til disse områder, men du skal være forsigtig.

Særlige geografiske risikoområder

Vi fraråder alle rejser til det centrale, sydlige og vestlige Mindanao (Cotabato provinserne, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao provinserne og Misamis Occidental), Zamboanga-halvøen samt Sulu-øgruppen (hvilket bl.a. omfatter øerne Basilan, Jolo og Tawi-Tawi).

Der er erklæret undtagelsestilstand i regionen Mindanao, og ikke-nødvendige rejser til det øvrige Mindanao frarådes.

Der er risiko for bortførelser i det sydlige Filippinerne, herunder fra ferieresorts og dykkersteder i Sulu Havet (inklusive det sydlige Palawan) samt det centrale Visayas (inklusive Cebu og Bohol). Vi fraråder ikke rejser til disse områder, men du skal være forsigtig ved rejser i disse områder.

Kriminalitet

Undgå at bære værdigenstande synligt og fremvise mange kontanter. Du bør efterlade smykker og andre genstande af høj værdi i en sikkerhedsboks sammen med dit pas, billetter o.l. og medbringe en fotokopi af billed ID og andre vigtige dokumenter.

Vær opmærksom på fremmede, der tilbyder føde- eller drikkevarer, da de kan indeholde bedøvelse.

Hvis du bliver udsat for tyveri eller røveri, bør du ikke gøre modstand. 

Transport

Du bør kun benytte autoriserede taxier og anden transport, som du f.eks. bestiller via et hotel. Vi opfordrer til, at du ikke benytter offentlig transport og taxier med flere personer i. 

Transport via søvejen kan være risikofyldt. Filippinske færger kan være overfyldte og i dårlig stand, og der er risiko for sørøveri og kidnapning.

Hvis du skal rejse med et lokalt filippinsk flyselskab, anbefaler vi, at du undersøger, om selskabet er på EU´s liste over flyselskaber, der ikke har tilladelse til at lande i EU pga. dårlig flysikkerhed.

Andre risikoforhold

Filippinerne rammes af jordskælv, vulkaner og især tyfoner. Der er risiko for tyfoner fra juni til december. Rejsende kan holde sig underrettet om vejrudsigten via hjemmesiden for den filippinske institution Pagasa.

Hjemmesiden for Philippine Institute of Volcanology and Seismology har information om jordskælv og vulkaner, og Typhoon2000 giver status på eventuelle tyfoner og lavtryk.

Du bør altid overholde de filippinske regler og love meget  nøje. De håndhæves meget strengt af de filippinske myndigheder. Selv mindre forseelser, som f.eks. ophold udover det tilladte eller indtagelse af alkohol på gaden, kan medføre bøde, tilbageholdelse, fængsel og udvisning.

Vær opmærksom på, at den filippinske narkotikalovgivning er meget streng med hårde straffe. Besiddelse af eksempelvis mindre end ét gram marihuana kan give flere års fængsel.

Rejsesygeforsikring

Vi opfordrer alle danskere,  der rejser til eller opholder sig i Filippinerne, til at tegne en privat sygeforsikring. Danskere i Filippinerne er ikke dækket af det gule sygesikringsbevis. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker heller ikke

Læs mere om rejseforsikring.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold på hjemmesiderne for Statens Serum Institut (SSI) eller Sundhedsstyrelsen (SST).

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

UM Rejseklar

Du bør downloade Udenrigsministeriets app UM Rejseklar, hvor du har nem adgang til råd og bistand fra Udenrigsministeriet både før og under rejsen. Download app'en fra Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vi opfordrer alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Filippinerne i kortere eller længere tid, til at registrere sig på Danskerlisten, som er Udenrigsministeriets tilbud til danskere om at blive kontaktet i tilfælde af en krisesituation. Registrer dig på Danskerlisten.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til nærmeste danske ambassade eller konsulat her.

Du kan også følge Udenrigsministeriets Borgerservice på Facebook, hvor vi løbende fortæller om vigtige sikkerhedssituationer, der har betydning for danske rejsende.

Kort over Filippinerne

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning