Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Malaysia

Gyldig: 21.05.2018Senest redigeret  28.02.2018

Rejsevejledningen for Malaysia er senest opdateret den 28. februar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er en generel risiko for terrorangreb i Malaysia.

Ikke-nødvendige rejser frarådes til Sabahs østkyst mellem havnebyerne Sandakan og Tawau samt øerne ud for kysten pga. risiko for bortførelse. Det gælder blandt andet øerne Pom Pom, Mabul, Sipadan, Selingan ("Turtle Island") og Langkayan.

Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Sikkerhed og terrorrisiko

Der er en generel risiko for terrorangreb i Malaysia, også mod turister og andre rejsende. Du bør derfor være særligt forsigtig på offentlige steder, hvor mange vesterlændinge opholder sig. Det gælder især restauranter, diskoteker, cafeer, barer, hoteller og indkøbscentre, særligt i Kuala Lumpur. Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

De fleste danskere har et problemfrit ophold i Malaysia.

Særlige geografiske risikoområder

Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til Sabahs østkyst (beliggende på Borneo) mellem havnebyerne Sandakan og Tawau samt øerne ud for kysten pga. risiko for bortførelse. Det gælder blandt andet øerne Pom Pom, Mabul, Sipadan, Selingan (”Turtle Island”) og Langkayan.

Byerne Sandakan, Lahad Datu og Tawau kan bruges som udgangspunkt for besøg ind i landet, men vi fraråder ikke-nødvendige rejser på kyststrækningen mellem de tre byer.

Der har igennem de senere år har fundet gentagne bortførelser sted af turister fra øerne ud for kysten og i et enkelt tilfælde også fra selve kysten få kilometer fra havnebyen Sandakan. De malaysiske myndigheder har skærpet sikkerhedsforanstaltningerne i området og har senest i foråret 2017 forhindret planlagte bortførelser fra populære turistområder ud for østkysten, hvilket bekræfter, at der fortsat er risiko for bortførelse.

Kriminalitet

Indbrud, tasketyverier og i det hele taget tyveri af pas, penge og bærbare computere sker meget ofte. Der er mange tasketyverier fra kørende motorcykler i Kuala Lumpurs gader. Hvis nogen forsøger at stjæle din taske fra en kørende motorcykel, bør du ikke klamre dig til den, for du kan risikere at blive slæbt med hen ad gaden.

Du bør være forsigtig, når du bruger kreditkort, da der ofte sker bedrageri. Du bør opbevare kreditkort, pas og flybilletter på en sikker måde. Vi anbefaler, at du altid har en kopi af dit pas på dig.

Du bør være opmærksom på risikoen for svindel i forbindelse med hasardspil. Turister er blevet lokket til at deltage i kortspil med store pengeindsatser og store økonomiske konsekvenser for ofrene, der under trusler er blevet tvunget til at hæve kontanter på deres kreditkort og til at aflevere deres penge. Du bør derfor ikke tage imod indbydelser fra fremmede.

Transport

Hvis du skal med langtursbus, bør du være opmærksom på lommetyve under rejsen. Du bør desuden være opmærksom på, at buschauffører ofte kan være udmattede eller under indflydelse af alkohol eller lignende. Busser kan også være i dårlig stand. Det samme gælder ved bådfart mellem øer på både vestkysten og østkysten.

Hvis der sker en trafikulykke, kan det ikke udelukkes, at myndighederne helst ikke vil involveres. Det lokale politi taler og forstår meget lidt engelsk.

Vi anbefaler, at du låser dørene, når du kører i bil.

Kvinder bør undgå at færdes alene i afsides beliggende områder og bør heller ikke tage alene med taxi om natten.

Andre risikoforhold

Kvinder bør udvise særlig opmærksomhed og være påklædt så lår og skuldre er tildækkede.

Narkotikalovgivningen i Malaysia er meget streng med dødsstraf for besiddelse og brug af narkotika.

Myndighederne ser meget strengt på, hvis man overtræder reglerne om visum. Man får en bøde, hvis man opholder sig i Malaysia ud over gyldigheden af visum. I nogle tilfælde kan man også blive tilbageholdt og fængslet.

Rejsesygeforsikring

Vi opfordrer alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Malaysia, til at tegne en privat sygeforsikring. Danskere i Malaysia er ikke dækket af det gule sygesikringsbevis. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker heller ikke.

Læs mere om rejseforsikringer.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold på hjemmesiderne for Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

UM Rejseklar

Du bør downloade Udenrigsministeriets app UM Rejseklar, hvor du har nem adgang til råd og bistand fra Udenrigsministeriet både før og under rejsen. Læs mere om UM Rejseklar.

Vi opfordrer alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Malaysia i kortere eller længere tid, til at registrere sig på Danskerlisten. Danskerlisten er Udenrigsministeriets tilbud til danskere om at blive kontaktet i tilfælde af en krisesituation i udlandet. Registrér dig på Danskerlisten.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til nærmeste danske ambassade eller konsulat her.

Du kan også følge Udenrigsministeriets Borgerservice på Facebook, hvor vi løbende fortæller om vigtige sikkerhedssituationer, der har betydning for danske rejsende.

Kort over Malaysia

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning