Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Sri Lanka

Gyldig: 22.05.2018Senest redigeret  19.03.2018
Rejsevejledningen for Sri Lanka er senest opdateret den 19. marts 2018 efter ophævelsen af undtagelsestilstanden. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.
Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Sikkerhed og terrorrisiko

Der er en generel risiko for terrorangreb i Sri Lanka, også mod turister og andre rejsende.

Den undtagelsestilstand, der blev indført den 6. marts som følge af uroligheder i området omkring Kandy, blev ophævet af de srilankanske myndigheder den 17. marts 2018.

Rejsende bør dog fortsat udvise forsigtighed og følge myndighedernes anvisninger. Rejsende bør altid holde sig på afstand af opløb og demonstrationer og følge udviklingen i medierne.

Danske rejsende har normalt et problemfrit ophold i Sri Lanka.

I de nordlige og nordøstlige dele af landet findes der stadig landminer fra borgerkrigen, især i landområderne. Du bør derfor holde dig til de større veje. Der er ikke altid opsat advarselsskilte om minefare, men hvor det er tilfældet, bør du tage dem meget alvorligt.

Du bør altid have dit pas på dig.

Advarsel mod pirateri

Pirateri er en reel risiko for lystsejlere flere steder i verden. For nærmere information henvises til Søfartsstyrelsen.

Andre risikoforhold

Svindel med kreditkort er meget udbredt i Sri Lanka. Derfor bør du være forsigtig, når du bruger kreditkort.

Du bør være opmærksom på, at der i Sri Lanka er hårde straffe for alle typer narkotikaforbrydelser. Besiddelse af få gram marihuana kan give flere års fængsel.

Der er risiko for jordskred og oversvømmelser i regntiden, som normalt strækker sig fra maj til september (South-west Yala Monsoon) og fra oktober til februar (North-east Maha Monsoon). Du bør følge situationen via rejsearrangører, vejr-hjemmesider samt de lokale medier. Du bør også følge de lokale myndigheders anvisninger.

Havstrømmene omkring Sri Lanka er nogle steder meget kraftige, og badning kan være forbundet med stor risiko.

Vi opfordrer til forsigtighed ved færdsel på Sri Lankas veje. Tog og busser er ofte dårligt vedligeholdte, og der sker mange uheld på grund af uforsvarlig kørsel.

Homoseksuel aktivitet er strafbar.

Motiver af Buddha på tøj eller Buddha tatoveret et synligt sted på kroppen kan opfattes som en mangel på respekt for buddhisme. Det kan føre til fængsling og udvisning.

Du bør altid tildække skuldre og knæ samt tage skoene af ved besøg i templer. 

Særlige indrejseforhold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark. Hvis du har dobbelt statsborgerskab, siger Folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Sri Lanka, hvis Sri Lanka ikke går med til det.

Hvis du har dansk-srilankansk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Sri Lanka, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de srilankanske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan f.eks. være ikke-afsonede straffedomme eller aftjening af værnepligt.

Srilankanske statsborgere med dansk fremmedpas kan risikere problemer ved ind- og udrejse til/fra Sri Lanka.

Rejsesygeforsikring

Vi opfordrer alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Sri Lanka, til at tegne en privat sygeforsikring. Danskere i Sri Lanka er ikke dækket af det gule sygesikringsbevis. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker heller ikke

Du kan læse mere og rejseforsikringer her. 

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold på hjemmesiderne for Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

UM Rejseklar

Du bør downloade Udenrigsministeriets app UM Rejseklar, hvor du har nem adgang til råd og bistand fra Udenrigsministeriet både før og under rejsen. Læs mere om UM Rejseklar.

Vi opfordrer alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Sri Lanka i kortere eller længere tid, til at registrere sig på Danskerlisten. Danskerlisten er Udenrigsministeriets tilbud til danskere om at blive kontaktet i tilfælde af en krisesituation i udlandet. Registrér dig på Danskerlisten.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til nærmeste danske ambassade eller konsulat her.

Du kan også følge Udenrigsministeriets Borgerservice på Facebook, hvor vi løbende fortæller om vigtige sikkerhedssituationer, der har betydning for danske rejsende.

Kort over Sri Lanka

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning