Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Tunesien

Gyldig: 21.05.2018Senest redigeret  13.02.2018
Rejsevejledningen for Tunesien er senest opdateret den 13. februar 2018 med en ændring af sikkerhedsniveauet, således at ikke-nødvendige rejser fremover kun frarådes til den sydlige og vestlige del af landet. Der er ingen ændringer for områder, hvortil alle rejser frarådes.
Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Der er undtagelsestilstand i Tunesien på grund af risiko for terror.

Alle rejser frarådes til den sydligste og sydøstligste del af Tunesien i grænseområderne mod Algeriet og Libyen og til nationalparkerne Jebel Chaambi, Jebel Salloum, Jebel Sammamma og Jebel Mghila. I syd gælder dette området syd for El Borma og mod øst inklusiv Ben Guerdane. Terrortruslen er høj, og der er risiko for kidnapning.

Alle ikke nødvendige rejser frarådes til den vestlige del af Tunesien og syd for linjen mellem byerne Nefta, Douz, Médenine og Zarzis.

De fleste danskere har et problemfrit besøg i Tunesien.

Risiko for terror

Den 26. juni 2015 blev 38 udenlandske turister dræbt ved et terrorangreb i Port El Kantaoui nær Sousse. Den 18. marts 2015 blev 21 udenlandske turister dræbt ved et terrorangreb på Bardo Museet in Tunis. Desuden har der været en række angreb rettet mod myndighederne, bl.a. i Tunis.

I turistområderne på østkysten, f.eks. i Sousse, Hammamet og Port El Kentaoui, foretager politi og militær skærpet kontrol og overvågning. Det vurderes, at det har gjort terrorrisikoen mindre.

I Tunis By vurderes terrorrisikoen at være middel.

Myndighederne har intensiveret kampen mod de militante islamiske terrorgrupper IS og al-Qaida. Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb. Enkeltpersoner, som er inspireret af IS og al-Qaida, vil dog stadig kunne udføre terror.

Angreb vil kunne ske på steder, der bliver besøgt af mange turister. Du bør være forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan f.eks. være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, offentlige transportmidler, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Risikoen for kriminalitet er forholdsvis lav, men lomme- og tasketyverier kan ske f.eks. ved turistattraktioner, og hvor der er mange mennesker.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem f.eks. i en sikkerhedsboks på hotellet. Det gælder også vigtige dokumenter som f.eks. pas og flybilletter. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder.

Du bør undgå at færdes på øde steder især når det er mørkt.

Andre sikkerhedsrisici

Der er undtagelsestilstand i Tunesien pga. risiko for terror.

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Alle rejser frarådes til den sydligste og sydøstligste del af Tunesien i grænseområderne mod Algeriet og Libyen og til nationalparkerne Jebel Chaambi, Jebel Salloum, Jebel Sammamma og Jebel Mghila. I syd gælder dette området syd for El Borma og mod øst inkl. Ben Guerdane. Militante islamiske terrorgrupper holder til i områderne. Der sker sammenstød med lokale sikkerhedsmyndigheder. Terrortruslen er høj og der er risiko for kidnapning.

Alle ikke nødvendige rejser frarådes til den vestlige del af Tunesien og syd for linjen mellem byerne Nefta, Douz, Médenine og Zarzis.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Veje og biler er ofte i dårlig stand. Du kan ikke regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt. Der sker mange alvorlige ulykker.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Tunesien, er du underlagt tunesisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan f.eks. være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika er strengt forbudt og straffes hårdt.

Udlændinge er i almindelighed velkomne i Tunesien. Ikke-muslimsk levevis er accepteret, men du bør vise respekt for muslimske skikke og værdier.

Det er tilladt at drikke alkohol. Det kan fås på de fleste større hoteller og restauranter. Du bør være diskret, hvis du drikker alkohol offentligt.

Undlad at fotografere eller filme sikkerhedsmyndigheder og militære anlæg. Du risikerer at blive anholdt.

I turistområderne accepterer man let påklædning. Uden for disse områder bør kvinder være særligt opmærksomme på, hvordan de klæder sig.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Tunesien, hvis Tunesien ikke går med til det.

Hvis du har dansk-tunesisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Tunesien, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de tunesiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan f.eks. være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have  dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler her.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Tunesien kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Rejsesygeforsikring

Vi opfordrer alle danskere, der opholder sig i Tunesien til at tegne en privat rejsesygeforsikring. Danskere i Tunesien er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Danmark har ingen ambassade i Tunesien. Kontakt i stedet den danske ambassade i Algeriet og se kontaktoplysninger på de danske konsulater i Tunesien her.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter, 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet [BBB indsætter LINK]

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Tunesiens ambassade i Haag, der dækker Danmark, for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier her.

Kort over Tunesien

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning