Danmark hjælper mennesker i nød
Kriser, tørke og katastrofer findes stadig. Men der er langt færre, der dør under eksempelvis sult- og naturkatastrofer i dag. Det skyldes blandt andet, at vi er blevet bedre til at forebygge – og gøre brug af landenes egne ressourcer.
En stor del af indsatsen handler i dag om at opbygge lokal modstandskraft, så landene bedre kan håndtere fx en tørke, uden at det koster så mange menneskeliv.
Nødhjælp før og nu
Hør tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Christian Balslev Olesen fortælle om, hvordan nødhjælpen har ændret sig, siden han startede i 1985.
Hjælp til flygtninge i nærområder
En del af Danmarks humanitære bistand handler om at hjælpe flygtninge i deres nærområder. Der er lige nu rekordmange mennesker på flugt – 65 mio. mennesker i 2017.
Langt de fleste flygtninge opholder sig i områder tæt på hjemlandet. Nabolande til lande i konflikt løfter derfor en stor del af byrden med at huse og hjælpe flygtninge.
Kortsigtet hjælp kan ikke stå alene
Mange konflikter er langvarige og kan vare i årtier. Derfor prioriterer Danmark at være med til at skabe et sikkert og værdigt liv for mennesker på flugt – også selvom det ikke er muligt at vende hjem.
Akut humanitær hjælp kan ikke stå alene. Danmark har i dag i højere grad fokus på at tænke langsigtet udvikling fra starten, når mennesker på flugt skal hjælpes.
Det handler blandt andet om at styrke lokalsamfundene, der huser flygtninge, så de bliver bedre rustet til at klare opgaven.