Student i Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet har cirka 140 studentermedhjælpere ansat, og der er en vis udskiftning i stillingerne.
Nedenfor finder du svar på ofte stillede spørgsmål om jobbet som studentermedhjælper i Udenrigsministeriet. Vi opfordrer dig til at orientere dig i disse, inden du sender din ansøgning.På disse links kan du søge om at blive studentermedhjælper i Udenrigsministeriet:
Studentermedhjælpere til økonomistyring, regnskab og god tilskudsforvaltning
jobbet som studentermedhjælper
Hvor meget erfaring skal jeg have, før det giver mening at søge?
De fleste studentermedhjælpere plejer at have mindst 1-2 års erfaring fra studiet, inden de søger ind hos os. Det er ikke et krav, at du har erfaring fra tidligere studiejobs.
Hvilke slags opgaver får jeg som studentermedhjælper?
Arbejdsopgaverne afhænger af, hvilket kontor du bliver ansat i. Det omfatter både drifts- og analyseopgaver. Eksempelvis kan du komme til at arbejde med analysearbejde af udenrigspolitiske emner og publikationer eller bistå kontorernes øvrige arbejde. Du kan orientere dig i de forskellige kontorer på denne side.
Udbyder Udenrigsministeriet praktikpladser?
Udenrigsministeriet tilbyder ikke praktikpladser i Danmark, men du kan søge om at komme i praktik på en af vores mange repræsentationer rundt om i verden. Dette kan du læse mere om på siden praktikant i den danske udenrigstjeneste her.
Hvorfor skal jeg sikkerhedsgodkendes?
Studentermedhjælpere skal ligesom alle, der indtræder i UM sikkerhedsgodkendes.
Det kan typisk tage 2-3 måneder og foretages af PET.
Hvordan tilrettelægges timerne som studentermedhjælper?
Som studentermedhjælper er man typisk ansat mellem 15 og 19 timer om ugen. Timerne tilrettelægges i fællesskab med din personaleleder, og vi udviser naturligvis stor fleksibilitet ifm. eksaminer.
Hvilken kontrakt ansættes jeg på som studentermedhjælper?
Som studentermedhjælper ansættes du efter overenskomsten mellem Finansministeriet, OAO-S-Fællesoverenskomsten og HK-overenskomsten for studentermedhjælpere i staten.
Hvordan foregår rekrutteringsprocessen?
Rekrutteringsprocessen foretages typisk af de enkelte kontorer og kan variere ift. anvendelse af tekstopgave og antal samtaler.
Kan jeg få job som studentermedhjælper på en ambassade?
Nej, men du kan komme i praktik på en ambassade. Dette kan du læse mere om på siden praktikant i den danske udenrigstjeneste.
Læs mere her
-
Praktikant i den danske udenrigstjeneste
Et praktikophold på en dansk repræsentation i udlandet byder på spændende oplevelser og giver dig mulighed for at få indblik i dansk diplomati og at prøve dine kompetencer af i et internationalt miljø. UM tilbyder praktikophold inden for følgende områder: udenrigspolitik/økonomi, eksport- og investerings fremme, public diplomacy og udviklingsbistand.
07.02.2025Read more -
EU-muligheder som studerende
10.03.2025Read more -
Karriere i Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet varetager Danmarks interesser i en globaliseret verden og tilbyder unikke muligheder for at opbygge international erfaring og interkulturelle kompetencer.
02.11.2021Read more