Personer med handicap
Mange lande har ikke de samme forhold og faciliteter for personer med handicap som i Danmark. Læs mere om, hvad du kan gøre for at få en så tryg og sikker rejse som muligt, hvis du har et handicap og gerne vil rejse.
Værd at vide
- Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning for dit rejsemål.
- Kontakt din læge, inden du beslutter dig for at rejse. Hvis lægen vurderer, at du ikke bør rejse, bør du blive hjemme.
- Sørg for, at du har en rejseforsikring, der dækker dit handicap og de aktiviteter, som du planlægger på rejsen. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du har spørgsmål, herunder til evt. behandlingsmuligheder. Læs mere nedenfor.
- Kontakt dit rejsebureau, flyselskab og/eller dit indkvarteringssted og spørg om relevante forhold for dig på rejsemålet. Det kan fx være om mulighederne for at medbringe hjælpemidler som kørestol eller førerhund.
- Kontakt evt. landets ambassade i Danmark og hør, hvilken støtte der gives til rejsende med handicap i landet.
Hvordan sikrer du dig, at din rejseforsikring dækker?
- Kontakt dit forsikringsselskab og oplys dem om dit handicap. Selvom du mener, at dit handicap ikke har betydning for din rejse, kan dit forsikringsselskab afvise at hjælpe dig, hvis uheldet er ude, og du ikke har oplyst dem om dit handicap inden afrejse.
- Tjek om din forsikring dækker det, du kan få behov for. Det kan fx være erstatning for ødelagt udstyr og medicin, adgang til lokal lægehjælp og medicinsk evakuering.
Hvad gør du, hvis du skal have medicin med på rejsen?
- Medbring medicin i original emballage i din håndbagage.
- Læs mere om krav til pillepas eller medicinattest, herunder hvad du skal være særligt opmærksom på under Medicin og vaccination.
Hvad kan Udenrigsministeriet og danske repræsentationer hjælpe med?
- At yde konsulær bistand, hvis uheldet er ude.
- At kontakte dine pårørende i Danmark.
- At forsøge at sikre, at du får adgang til lægehjælp og medicin efter de regler og forhold, der gælder lokalt.
- At overføre penge i visse tilfælde.
Hvad kan Udenrigsministeriet og danske repræsentationer ikke hjælpe med?
- At sikre dig særlig adgang til lægehjælp og hospital.
- At yde lægefaglig rådgivning eller betale for dine udgifter til læge og hospital.
- At låne dig penge.
-
Sygdom og ulykke
Hvis du bliver syg eller kommer til skade i udlandet, kan det være meget dyrt at komme til læge, være indlagt på et hospital eller komme hjem. Husk altid at tegne en rejseforsikring, før du rejser, så du har mulighed for at få dine udgifter dækket - uanset hvor du skal hen.Read more -
Rejseforsikring
Husk altid at tegne en rejseforsikring, før du rejser til udlandet – også hvis det kun er en kort rejse i Europa. Så har du mulighed for at få dine udgifter dækket, hvis du kommer i en nødsituation. Det kan det være dyrt at komme til læge, være indlagt på hospital eller få hjemtransport fra udlandet. Læs også hvorfor, det blå EU-sygesikringskort ikke er nok på rejsen.Read more