Gå til indhold

Dødsattester

Hvordan får jeg en dødsattest legaliseret? 

Hvis du har brug for at få legaliseret en dødsattest, skal du sende en mail til [email protected]. I mailen oplyser du, at du har behov for en legaliseret dødsattest, der er underskrevet med en fysisk/våd underskrift. Derudover oplyser du CPR-nummeret på afdøde, samt den adresse og person som attesten efterfølgende skal sendes til. Du skal desuden oplyse, hvorvidt dødsattesten skal være på dansk, engelsk eller tysk. Læs mere på Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside for yderligere information.

Hvordan får jeg Apostillen?

Når du har modtaget den underskrevne attest, skal du bestille og betale for Apostillen/legaliseringen samt evt. returporto via vores webshop

Find vejledning til webshoppen her

Når du har sørget for ovenstående og har foretaget et køb gennem webshoppen, skal du vælge én af følgende:

  • Møde op på vores kontor i åbningstiden med attesten, der er underskrevet af Sundhedsdatastyrelsen eller en privat læge. Det skal være det originale dokument. En kopi eller et scan af underskriften godtages ikke. Husk kvitteringen fra købet. Dokumentet vil blive legaliseret, mens du venter.
  • Sende os attesten (der er underskrevet af Sundhedsdatastyrelsen) med posten og vedlægge kvitteringen for købet (husk returporto). Når dokumentet er legaliseret, sender vi det retur med den valgte leveringsmetode.

Hvad hvis jeg allerede har en original dødsattest?

Hvis du allerede har en original dødsattest, som er underskrevet og udstedt af en læge, kan vi i nogle tilfælde legalisere attesten med det samme. Vi kan kun legalisere attesten, hvis lægen er oprettet i vores system. Hvis vi ikke har lægen/underskriveren i systemet, er vi nødsaget til at kontakte lægen og få en bekræftelse på, at underskriften er ægte. For at gøre processen hurtigere kan du med fordel bede lægen, der har underskrevet attesten, om at sende en mail, hvor lægen bekræfter sin underskrift med en indscannet underskrift til vores sikre e-mailadresse [email protected].