Gå til indhold

Fødsels-, dåbs-, person- og navneattester

Har du behov for at få legaliseret en fødsels-, dåbs-, person- eller navneattest, skal du enten bestille dokumentet med en digital signatur gennem borger.dk, eller vælge at bestille/afhente en fysisk attest, som skal underskrives med en original fysisk/våd underskrift af kirkekontoret i dit bopælssogn. For yderligere information om rekvirering af attester, kan du læse mere på borger.dk.

OBS: Hvis du vælger at få tilsendt eller afhenter en fysisk attest, er det vigtigt, at den bliver underskrevet med en original fysisk/våd underskrift fra den pågældende myndighed.
Et scan eller en kopi af underskriften godtages ikke. 

Hvordan får jeg Apostillen/legaliseringen?

Når du har fremskaffet en attest, skal du efterfølgende foretage et køb for Apostillen/legaliseringen gennem vores webshop. 

Find vejledning til webshoppen her.

Bemærk venligst:
Inden du foretager købet, skal du tage stilling til, om du ønsker at modtage Apostillen som E-Apostille eller som fysisk Apostille. E-Apostillen kan kun bestilles, hvis du har uploaded et digitalt signeret dokument på webshoppen. Vær opmærksom på, at en E-Apostille ikke stemples og underskrives af Udenrigsministeriet med en fysisk/våd signatur, og du bør derfor undersøge, hvorvidt landet, du skal bruge dokumentet i, godtager en E-Apostille.

Når du har sørget for overstående og har foretaget et køb gennem webshoppen, skal du vælge én af følgende:

  • Møde op på vores kontor i åbningstiden og afhente det legaliserede dokument. Husk at medbringe kvitteringen for købet. Vi legaliserer dokumentet, mens du venter.
  • Sende os det originale dokument med posten og vedlægge kvitteringen for købet (husk returporto). Når dokumentet er legaliseret, sender vi det retur med den valgte leveringsmetode. 
  • Få Apostillen sendt som E-Apostille (gælder kun, hvis du har uploadet et digitalt signeret dokument) direkte retur i din browser. Du må ikke lukke dit browservindue, da du ellers ikke vil modtage din Apostille. Apostillen er kun tilgængelig i browseren lige efter, at købet er foretaget. Lukkes browseren vil Apostillen ikke kunne hentes igen. Dette er af hensyn til personfølsomme data.