Gå til indhold

Skilsmisse-, separationsbevilling og ægteskabsattester

Skilsmissebevilling, separationsbevilling og ægteskabsattester udstedes af Familieretshuset. Kontakt Familieretshuset vedrørende udstedelse af disse attester. Du kan modtage attesten elektronisk via Digital Post eller få Familieretshuset til at udstede en attest med en fysisk/våd underskrift. 

Lav et køb for legalisering/Apostille i vores webshop

Du skal foretage et køb for legalisering/Apostille i vores webshop forud for indlevering, fysisk forsendelse eller digital videresendelse af dokumentet til legalisering. Det koster 230 DKK pr. dokument. Du vil modtage kvittering for køb pr. e-mail.

Find webshoppen her
Find vejledning til webshoppen her.

Når købet er foretaget kan attesten:

1. Modtaget i Digital Post på www.borger.dk videresendes fra Digital Post direkte til Legaliseringskontoret. Du finder vejledning her. Husk at angive købs- eller legaliseringsnummer i emnefeltet. 

2. Modtaget med fysisk/våd underskrift fra Familieretshuset indleveres ved personligt fremmøde eller alternativt sendes med fysisk post eller kurer til Legaliseringskontoret. Vi accepterer ikke scan, kopi eller udprint af fysisk underskrevede bopæls- og civilstandsattester.

Når attesten er modtaget ved Legaliseringen kan:

1. Attesten, som er videresendt fra Digital Post udskrives af Legaliseringskontoret og afhentes ved personligt fremmøde eller alternativt sendes retur med fysisk post eller kurer. 

2. Attesten, som er indleveret ved personligt fremmøde legaliseres med det samme eller alternativt sendes retur med fysisk post eller kurer.

Når dokumentet skal sendes med post eller kurer: 

Du kan forvente en sagsbehandlingstid på 5-7 hverdage, efter vi modtager dokumenter med post eller kurer. Vi gør opmærksom på, at behandlingstiden i travle perioder kan være længere.

Du skal selv stå for postforsendelse og/eller kurerafhentning i forbindelse med legalisering af dokumenter. Du kan valgfrit købe Quickbrev returporto i vores webshop eller alternativt købe returporto direkte på PostNords hjemmeside. Kvittering for køb og returportokode/-label skal vedlægges dokumenter til forsendelse eller sendes digitalt til [email protected]

For kurerafhentning inden for vores åbningstid bedes du sende fragtbrev/waybill til [email protected] efter vi har behandlet dine dokumenter.  

Udenrigsministeriet er ikke ansvarlig for forsendelse og kan ikke vejlede om forsendelsestider. Der henvises til relevant postudbyder eller kurer.

Er du ikke tilmeldt Digital Post?

Hvis du ikke er tilmeldt Digital Post, skal du kontakte Familieretshuset for at få udstedt en bevilling eller attest, som stemples og underskrives med en fysisk/våd underskrift. Et scan eller en kopi af underskriften godtages ikke. 

I dette tilfælde bedes du venligst følge punkt 2 i ovenstående vejledning.