Gå til indhold

Straffeattester

Har du behov for at få legaliseret en straffeattest, skal du bestille en attest med en digital signatur gennem borger.dk eller politi.dk, som du vil modtage i din e-Boks.

Har du ikke e-Boks, skal du henvende dig til nærmeste politimyndighed (Københavns Politi, Østjyllands Politi, Fyns Politi m.m.) med henblik på at få udskrevet en straffeattest. Attesten skal stemples og underskrives af den pågældende politimyndighed med en original fysisk/våd underskrift. En kopi eller et scan af underskriften godtages ikke.

Hvordan får jeg Apostillen/legaliseringen?

Når du har fremskaffet en attest, skal du efterfølgende foretage et køb for Apostillen/legaliseringen gennem vores webshop.

Find vejledning til webshoppen her.

OBS: Inden du foretager købet, skal du tage stilling til, om du ønsker at modtage Apostillen som E-apostille eller som fysisk Apostille. E-Apostillen kan kun bestilles, hvis du har uploadet et digitalt signeret dokument på webshoppen. Vær opmærksom på, at en E-Apostille ikke stemples og underskrives af Udenrigsministeriet med en fysisk/våd underskrift, og du bør derfor undersøge, hvorvidt landet, du skal bruge dokumentet i, godtager en E-Apostille.

Når du har sørget for overstående og har foretaget et køb gennem webshoppen, skal du vælge én af følgende:

  • Møde op på vores kontor i åbningstiden og afhente det legaliserede dokument. Husk at medbringe kvitteringen for købet. Vi legaliserer dokumentet, mens du venter.
  • Sende os det originale dokument med fysisk/våd signatur med posten og vedlægge kvitteringen for købet (husk returporto). Når dokumentet er legaliseret, sender vi det retur med den valgte leveringsmetode.

  • Få Apostillen sendt som E-Apostille (gælder kun hvis du har uploadet et digitalt signeret dokument) direkte retur i din browser. Du må ikke lukke dit browservindue, da du ellers ikke vil modtage din Apostille. Apostillen er kun tilgængelig i browseren lige efter købet er foretaget. Lukkes browseren, vil Apostillen ikke kunne hentes igen. Dette er af hensyn til dine personfølsomme data.