Gå til indhold

Uddannelsesdokumenter

Dokumenter, som er udstedt af officielt anderkendte, danske uddannelsesinstitutioner, kan legaliseres. Kontakt studieadministrationen vedrørende udstedelse af uddannelsesdokumenter. Du kan modtage dokumenterne elektronisk via Digital Post eller få studieadministrationen til at udstede en ’tro kopi’ af uddannelsesdokumentet med en fysisk/våd underskrift.

Særligt for legalisering af studenterbeviser

Udenrigsministeriet tilbyder også legalisering af studenterbeviser med Digital Signatur. Hvis du er blevet student fra STX, HF, HHX eller HTX efter år 2004, kan dit studenterbevis rekvireres med Digital Signatur gennem Børne- og Undervisningsministeriets portal Min Kompetencemappe. Se vejledning her

 

Lav et køb for legalisering/Apostille i vores webshop

Du skal foretage et køb for legalisering/Apostille i vores webshop forud for upload, indlevering, fysisk forsendelse eller digital videresendelse af dokumentet til legalisering. Det koster 230 DKK pr. dokument. Du vil modtage kvittering for køb pr. e-mail.

Find webshoppen her
Find vejledning til webshoppen her.

Når købet er foretaget kan:

1. Dokumenter modtaget i Digital Post fra uddannelsesinstitutionen videresendes fra Digital Post direkte til Legaliseringskontoret. Du finder vores vejledning her.   

2. Dokumenter med Digital Signatur uploades i webshoppen. Dokumenter med Digital Signatur er de eneste dokumenter, som kan uploades i købet og påtegnes med en såkaldt E-Apostille. At dokumenter er modtaget elektronisk/digitalt er ikke det samme som Digital Signatur. Du kan undersøge, om dokumentet har certificeret Digital Signatur ved at en blå bjælke er synlig øverst i PDF-filen.

Bemærk venligst at E-Apostiller ikke er underskrevet af hverken udstedende danske myndighed eller Udenrigsministeriets Legaliseringskontor. Vi henviser til den modtagende myndighed vedrørende anerkendelse af E-Apostille.

3. Dokumenter med fysisk/våd underskrift indleveres ved personligt fremmøde eller alternativt sendes med fysisk post eller kurer til Legaliseringskontoret. Vi accepterer ikke scan, kopi eller udprint af fysiske uddannelsesdokumenter. Hvis du har mere end 7 dokumenter, kan vi ikke garantere legalisering samme dag. Legaliseringen forbeholder sig ret til, at kunne afvise anmodninger om legalisering, der forudses at kunne vare ud over vores åbningstid.

Når dokumentet er modtaget ved Legaliseringen kan:

1. Dokumenter videresendt fra Digital Post udskrives af Legaliseringskontoret og afhentes ved personligt fremmøde eller alternativt sendes retur med fysisk post eller kurer. 

2. Dokumenter med Digital Signatur uploadet i købet downloades som E-Apostille direkte i browservinduet. Alternativt kan E-Apostillen udskrives med fysisk Apostille-påtegning af Legaliseringskontoret og herefter afhentes ved personligt fremmøde eller sendes retur med post eller kurer.

3. Dokumenter indleveret ved personligt fremmøde legaliseres med det samme eller alternativt sendes retur med fysisk post eller kurer.

Når dokumentet skal sendes med post eller kurer: 

Du kan forvente en sagsbehandlingstid på 5-7 hverdage, efter vi modtager dokumenter med post eller kurer. Vi gør opmærksom på, at behandlingstiden i travle perioder kan være længere.

Du skal selv stå for postforsendelse og/eller kurerafhentning i forbindelse med legalisering af dokumenter. Du kan valgfrit købe Quickbrev returporto i vores webshop eller alternativt købe returporto direkte på PostNords hjemmeside. Kvittering for køb og returportokode/-label skal vedlægges dokumenter til forsendelse eller sendes digitalt til [email protected]

For kurerafhentning inden for vores åbningstid bedes du sende fragtbrev/waybill til [email protected] efter vi har behandlet dine dokumenter.  

Udenrigsministeriet er ikke ansvarlig for forsendelse og kan ikke vejlede om forsendelsestider. Der henvises til relevant postudbyder eller kurer.

Er du ikke tilmeldt Digital Post?

Hvis du ikke er tilmeldt Digital Post, skal du kontakte uddannelsesinstitutionen for at få udstedt ’tro kopi’ af uddannelsesdokumentet, som stemples og underskrives med en fysisk/våd underskrift. Et scan eller en kopi af underskriften godtages ikke. 

I dette tilfælde bedes du venligst følge punkt 3 i ovenstående vejledning.