Gå til indhold

Uddannelsesdokumenter

Ikke alle uddannelsesdokumenter er udstedt med en fysisk/våd underskrift.


Hvis du skal have legaliseret en dansk udstedt uddannelsesdokument udstedt af en officielt anerkendte uddannelsesinstitution, som ikke har en fysisk/våd underskrift skal du kontakte studieadministrationen, der kan lave en certificeret tro kopi, som underskrives i hånden med en fysisk/våd underskrift. Der stilles ikke  krav om, hvem der underskriver fra den pågældende uddannelsesinstitution (notarbekræftede kopier kan ikke legaliseres).  

Hvis vi ikke har underskriveren i vores system, er vi nødsaget til at kontakte uddannelsesstedet/studieadministrationen og få en bekræftelse på, at signaturen er ægte. For at gøre processen hurtigere, kan du med fordel bede uddannelsesstedet/studieadministrationen sende en mail med en indscannet underskrift til vores sikre e-mailadresse [email protected], hvor de bekræfter den pågældende medarbejders underskrift. Her skal medarbejderens navn og stillingsbetegnelse ligeledes fremgå.


Særligt for legalisering af studenterbeviser

Foruden muligheden for at få sit fysisk underskrevne studenterbevis legaliseret, tilbyder Udenrigsministeriet også legalisering af digitalt signerede studenterbeviser. Hvis du er blevet student fra STX, HF, HHX eller HTX efter år 2004, kan dit studenterbevis rekvireres med digital signatur gennem Undervisningsministeriets portal ”Min Kompetencemappe”. Se en vejledning til, hvordan du henter og uploader dit digitalt signerede studenterbevis her.