Gå til indhold

Uddannelsesdokumenter

Ikke alle uddannelsesdokumenter er udstedt med en fysisk/våd underskrift.


Hvis du skal have legaliseret et uddannelsesdokument udstedt fra en officielt anerkendte uddannelsesinstitution, som ikke har en fysisk/våd underskrift skal du kontakte studieadministrationen. Den kan lave en certificeret tro kopi, som underskrives i hånden med en fysisk/våd underskrift. Underskriverens navn og stillingsbetegnelse skal tydeligt fremgå af dokumentet. Der stilles ikke  krav om, hvem der underskriver fra den pågældende uddannelsesinstitution Notarbekræftede kopier kan ikke legaliseres.  

Hvis vi ikke har underskriveren i vores system, kontakter vi uddannelseinstitutionen/studieadministrationen for at få en bekræftet, at signaturen/underskriften er ægte. Du kan fremskynde processen ved at anmode uddannelsesinstitutionen/studieadministrationen sende en indscannet underskrift til legaliseringens digitale postkasse: Udenrigsministeriet/ Legalisering, hvor den pågældende medarbejders underskrift bekræftes. Her skal medarbejderens navn og stillingsbetegnelse ligeledes fremgå.


Særligt for legalisering af studenterbeviser

Udenrigsministeriet tilbyder også legalisering af digitalt signerede studenterbeviser. Hvis du er blevet student fra STX, HF, HHX eller HTX efter år 2004, kan dit studenterbevis rekvireres med digital signatur gennem Undervisningsministeriets portal ”Min Kompetencemappe”. Se en vejledning til, hvordan du henter og uploader dit digitalt signerede studenterbevis her.

Hvordan får jeg Apostillen/legaliseringen?
Når du har fremskaffet studenterbeviset skal du efterfølgende foretage et køb for Apostillen/legaliseringen gennem vores webshop

Find vejledning til webshoppen her.

Når du har gjort overstående og har foretaget et køb gennem webshoppen, skal du vælge én af følgende:

 • Møde op på vores kontor i åbningstiden og afhente det legaliserede dokument. Husk at medbringe kvitteringen for købet. Vi legaliserer dokumentet, mens du venter.
 • Sende os det originalt påtegnede dokument med posten og vedlægge kvitteringen for købet (husk returporto). Hvis du ønsker brevet sendt retur som rekommanderet brev, skal du vedlægge en printet label/stregkode fra PostNord som kan bestilles her
  Alternativt kan du bestille en kurér som kan afhente brevet hos os og sende waybill på mail til os. Når dokumentet er legaliseret, sender vi det retur med den valgte leveringsmetode. 
  Udenrigsministeriet ikke er ansvarlig for forsendelsen.

Udenrigsministeriet ikke er ansvarlig for forsendelsen.

 

Kun for STX, HF, HHX eller HTX studenter:

 • Få Apostillen på et dokument, der er digitalt signeret og uploaded i vores webshop retur med posten med fysisk underskrift. Vi sender retur på den måde du har valgt.Udenrigsministeriet ikke er ansvarlig for forsendelsen
 • Få Apostillen sendt som E-Apostille  direkte retur i din browser(gælder kun, hvis du har uploaded et digitalt signeret dokument). Du må ikke lukke dit browservindue. Apostillen er kun tilgængelig i browseren lige efter, at købet er foretaget. Lukkes browseren vil Apostillen ikke kunne hentes igen. 
 • Dette sker for at beskytte personfølsomme data.
   
Digital signatur

Hvis dokumentet indeholder en digital signatur fra en offentlig dansk myndighed, skal du uploade det direkte på vores webshop, når du foretager købet. 

Det er på nuværende tidspunkt kun muligt at få digitale signaturer på straffeattester, udskrifter fra Erhvervsstyrelsen, dokumenter udstedt af Kirkeministeriet, studenterbeviser udstedt af Børne- og Undervisningsministeriet samt attester og nationalitetsbeviser udstedt af Søfartsstyrelsen.

At dokumentet er modtaget digitalt betyder ikke nødvendigvis, at det indeholder en digital signatur. Man skal selv bestille et dokument med digital signatur hos den pågældende myndighed.

Du kan undersøge, om dokumentet er digitalt signeret af en offentlig dansk myndighed ved at åbne dokumentet som en PDF-fil. Hvis du kan se en blå bjælke øverst i dokumentet, indeholder dokumentet en digital signatur. Dokumenter, der er digitalt signeret, skal uploades direkte fra e-Boks til webshoppen.