Gå til indhold

Marokko

Rejsevejledning opdateret: 13.05.2024 Kl. 10:15

Gyldig: 30.05.2024

Vær ekstra forsigtig:
Hele landet.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Generel anbefaling

Når du rejser til Marokko, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. risikoen for terror og kriminalitet. De fleste danskere har dog ingen problemer under besøg i landet.

Hold dig opdateret om situationen i landet før og under rejsen, fx i medierne. Download også Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten. Så kan du få besked og nemt komme i kontakt med os, hvis der opstår en alvorlig krise i landet. 

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Marokko.

I december 2018 blev en dansk og en norsk kvinde terrordræbt i bjergområdet ved Toubkal.

De marokkanske myndigheder gør en stor indsats for at hindre terrorgruppers aktiviteter.

Terrorister vil dog kunne forsøge at gennemføre terrorangreb. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af turister. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer. Det kan også være, når du færdes alene i øde områder af landet.

Læs mere om, hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier og røverier sker især i de store byer og på steder, hvor der er mange turister. Det kan udvikle sig voldeligt.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

Ophold dig ikke på øde steder.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på cafeer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af eventuelle opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt.

Tag ikke alene på trekking-ture i bjergområderne i Marokko, herunder på Mount Toubkal. Du bør kun anvende certificerede trekking-firmaer og guider med lokalkendskab, og overveje muligheden for at trekke i en større gruppe. Det gælder også for ørken-ture eller lignende.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Vestsahara, ikke selvstyrende territorium
Find oplysninger om rejser til området i andre landes rejsevejledninger. Den danske ambassade i Rabat har meget begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation i Vestsahara.

Naturkatastrofer

Der er risiko for jordskælv i Marokko. 

Der er risiko for oversvømmelser ved kraftig nedbør. Det gælder især i bjergene og nær floder om vinteren.

Der er risiko for naturbrande i Marokko om sommeren. 

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger. 

Myndighedernes kapacitet til at håndtere en større katastrofe er begrænset. 

Hvis du kommer ud for en naturkatastrofe, så kontakt dine nærmeste pårørende og fortæl dem, hvor du er, og hvordan du har det. Hvis de har hørt om naturkatastrofen i medierne, kan de være bekymrede for din sikkerhed. Kontakt også dit forsikringsselskab. De fleste kan kontaktes døgnet rundt på et nødnummer eller online. 

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for en naturkatastrofe

Se vejrudsigten (fransk og arabisk).

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken. Du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt, og hastigheden kan være høj. Der sker mange alvorlige ulykker.

Veje og køretøjer er ofte i dårlig stand.

Du bør især være meget forsigtig med kørsel, når det er mørkt. Det kan være svært at se fodgængere på vejene, herunder på motorvejene. Der kan være trafikanter, der kører uden lys.  

Ved en trafikulykke kan procedurerne i forhold til politi, biludlejning og forsikring være langtrukne og besværlige, også selv om du er uden skyld i uheldet. Underskriv aldrig dokumenter, du ikke forstår.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer eller velkendte kørselstjenester. Taxakørsel kan være risikabel især uden for de store byer. Der køres hasarderet, og sikkerhedsseler mangler ofte. 

Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Marokko, er du underlagt marokkansk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Handel med og brug af hash og anden narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt. Der produceres hash i det nordøstlige Rif-område. Du bør aldrig tage andres bagage eller pakker med ved rejser til og fra Marokko.

Marokko er et moderat muslimsk land. Indtagelse af alkohol er forbudt bortset fra på hoteller, restauranter og barer med spiritusbevilling.

LGBT+ personer bør af hensyn til deres egen sikkerhed undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere at blive anholdt eller at blive udsat for chikane. Udvis forsigtighed ved brug af dating apps. Læs mere om at rejse som LGBT+ person

Vær opmærksom på, at hoteller kan nægte ugifte par at dele værelse. For ægtepar kan det være en god idé at medbringe en vielsesattest.

Samvær med prostituerede er forbudt og straffes med bødestraf og eventuelt fængselsstraf. 

I Marokko er der ikke formelle krav til påklædning, men du bør undgå at klæde dig på en måde, der kan opfattes som udfordrende. Kvinder bør undgå stramt og kort tøj. Du kan risikere chikane.

Du bør ikke fotografere sikkerhedsinstallationer, sikkerhedsmyndigheder eller demonstrationer. Hvis du gør det, risikerer du at blive anholdt.

Droner er forbudte i Marokko. Har du en drone med i bagagen, vil den typisk blive konfiskeret ved ankomst.

Du kan ikke være sikker på, at det er muligt at veksle danske kontanter. Læs mere på nationalbanken.dk.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-marokkansk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) i Marokko, hvis Marokko ikke går med til det.

Hvis du har dansk-marokkansk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Marokko, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de marokkanske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om, at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-id.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om, hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Marokko kan være af ringe standard, især uden for de store byer. Der findes relativt gode privathospitaler i større byer.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Marokko. Du bør sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Marokko er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Marokko.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Marokko under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Marokkos ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Marokko er senest opdateret den 13. maj 2024 med ændringer i afsnittene "Naturkatastrofer" og "Transport". Derudover en række redaktionelle ændringer. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.  


Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.