[Skip to Content]
 
""
Abonnér

Rejsevejledning - Filippinerne

Gyldig: 27.06.2016Senest redigeret  26.04.2016
Rejsevejledningen for Filippinerne er senest opdateret den 26. april 2016 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.
Fold alle afsnit udFold alle afsnit ind

Resumé

Filippinerne har de seneste år været udsat for en række terrorhandlinger, bombesprængninger og bortførelser. Rejsende opfordres på denne baggrund til at udvise den største forsigtighed under ophold i Filippinerne. Dette gælder særligt på steder, hvor mange vesterlændinge og lokale opholder sig, herunder ved brug af offentlige transportmidler.

Den 9. maj 2016 afholdes nationale valg. Der kan op til, under og i tiden umiddelbart efter valget i nogle områder opstå spændte situationer i forbindelse med demonstrationer, som i værste fald kan udvikle sig voldeligt. Ifølge filippinsk lov kan udlændinge, der deltager i politiske demonstrationer, blive deporteret.

Flere udlændinge er blevet bortført i de seneste år. Bortførelser er bl.a. sket fra ferieresorts og dykkersteder i Sulu Havet.

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til det centrale, sydlige og vestlige Mindanao (Cotabato provinserne, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao provinserne og Misamis Occidental), Zamboanga-halvøen samt Sulu-øhavet (hvilket bl.a. omfatter øerne Basilan, Jolo og Tawi-Tawi).

Ikke-nødvendige rejser til resten af Mindanao frarådes.

Sikkerhed og terrorrisiko

Der er risiko for terrorhandlinger i Filippinerne.

Filippinerne har de seneste år været udsat for en række terrorhandlinger, bombesprængninger og bortførelser. Rejsende opfordres på denne baggrund til at udvise den største forsigtighed under ophold i Filippinerne. Dette gælder særligt på steder, hvor mange vesterlændinge og lokale opholder sig, herunder ved brug af offentlige transportmidler.

Flere udlændinge er blevet bortført i de seneste år. Bortførelser er bl.a. sket fra ferieresorts og dykkersteder i Zulu Havet.

Der afholdes valg i maj 2016. Indtil valget samt i perioden umiddelbart efter er der øget risiko for demonstrationer og uroligheder.  

Demonstrationer og uroligheder, overvejende sandsynligt af indenrigspolitisk karakter, kan forekomme relativt ofte. Det anbefales i videst mulige omfang at holde sig borte fra demonstrationer og større forsamlinger, samt at holde sig løbende orienteret om situationen i landet.

Ud over den generelle terrortrussel i store dele af verden er der, som følge af militante islamisters skærpede fokus på Danmark, en risiko for, at danskere og danske interesser kan blive mål for terrorangreb og bortførelser visse steder i udlandet. Det gælder særligt i tilfælde, hvor personer eller interesser umiddelbart kan identificeres som danske.

PET's Center For Terroranalyse vurderer, at Danmarks bidrag til støtte for indsatsen i Irak "kan føre til en skærpet terrortrussel mod Danmark og danske interesser i udlandet fra militante islamister og deres tilhængere, men at et sådant bidrag ikke giver anledning til at ændre vurderingen af terrortruslen mod Danmark, der fortsat er alvorlig."

Særlige geografiske risikoområder

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til det centrale, sydlige og vestlige Mindanao (Cotabato provinserne, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao provinserne og Misamis Occidental), Zamboanga-halvøen samt Sulu-øhavet (hvilket bl.a. omfatter øerne Basilan, Jolo og Tawi-Tawi), hvor risikoen for terror vurderes at være størst, og hvor der jævnligt finder terrorangreb sted. Der pågår i disse områder til stadighed militære og politimæssige aktioner mod oprørsgrupper efterfulgt af kaotiske tilstande for civilbefolkningen.

Flere udlændinge er blevet bortført i de seneste år. Bortførelser er bl.a. sket fra ferieresorts og dykkersteder i Zulu Havet.

Ikke-nødvendige rejser til det øvrige Mindanao frarådes.

Kriminalitet

Undgå at bære værdigenstande synligt og fremvise mange kontanter. Vær opmærksom på fremmede, der tilbyder føde- eller drikkevarer, da disse kan indeholde bedøvelse.

Man bør ikke bære smykker og dyre værdigenstande på sig, men efterlade disse sammen med pas, flybilletter o.l. i en sikkerhedsboks og medbringe en fotokopi af sit pas og andre vigtige dokumenter.

Skulle man blive udsat for tyveri eller røveri, bør man ikke sætte sig til modværge. 
Transport.

Transport

Det anbefales at benytte autoriserede taxier og anden transport, f.eks. rekvireret via et hotel. Det frarådes at benytte offentlig transport og taxier med flere personer i. Foruden risiko for sørøveri og kidnapning kan søtransport være risikofyldt, da filippinske færger kan være overfyldte og i dårlig stand.

Flyvninger med filippinske flyselskaber kan være forbundet med risici. Det anbefales at undersøge, f.eks. gennem sit rejsebureau, om flyselskabet er på EU´s liste over flyselskaber, der ikke har tilladelse til at lande i EU pga. dårlig flysikkerhed.

Andre risikoforhold

Filippinerne rammes af jordskælv, vulkaner og især tyfoner. Der er risiko for tyfoner det meste af året, men fortrinsvis fra juni til december. Rejsende kan holde sig underrettet om vejrudsigten via hjemmesiden for den filippinske institution Pagasa. Hjemmesiden for Philippine Institute of Volcanology and Seismology har information om jordskælv og vulkaner, og Typhoon2000 giver status på eventuelle tyfoner og lavtryk.

De filippinske regler og love håndhæves meget strengt og bør derfor overholdes meget nøje. Selv mindre forseelser, som f.eks. ophold udover det tilladte eller indtagelse af alkohol på gaden, kan medføre bøde, tilbageholdelse, fængsel og udvisning. Den filippinske narkotikalovgivning er meget streng med hårde straffe. Besiddelse af eksempelvis mindre end ét gram marihuana kan give fængselsstraf af flere års varighed.

Rejsesygeforsikring

Danskere i Filippinerne er ikke dækket af det gule sygesikringsbevis, ligesom det blå EU-sygesikringsbevis heller ikke dækker. Alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Filippinerne opfordres derfor til at tegne en privat rejsesygeforsikring.

Sundhedsforhold

Information om sundheds- og sygdomsforhold kan findes på hjemmesiderne for Statens Serum Institut (SSI) eller Sundhedsstyrelsen (SST). SSI rådgiver ikke private borgere, men personlig henvendelse kan ske til egen praktiserende læge, vaccinationsklinikker samt SST.

Registrér dig på Danskerlisten

Danskere, der rejser til eller opholder sig i Filippinerne, opfordres uanset opholdets varighed til at registrere sig på Danskerlisten, som er Udenrigsministeriets tilbud til danskere, der opholder sig i udlandet med henblik på kontakt i tilfælde af krisesituationer. Registrér dig på Danskerlisten .

Kort over Filippinerne

Fold alle afsnit udFold alle afsnit ind

right side component one

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

 

Vælg rejsevejledning