Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Filippinerne

Gyldig: 25.05.2018Senest redigeret  18.04.2018
Rejsevejledningen for Filippinerne er senest opdateret den 18. april 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.
Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Du bør være forsigtig, når du rejser i Filippinerne især pga. risikoen for terror og kidnapning. De fleste danskere har dog ingen problemer under besøg i landet.

Vi fraråder alle rejser til den centrale, sydlige og vestlige del af øen Mindanao pga. høj risiko for terror og voldelige sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og lokale oprørsgrupper. Det gælder provinserne North Cotabato, South Cotabato, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao del Norte, Lanao del Sur og Misamis Occidental og Zamboanga-halvøen. Det gælder også hele Sulu-øgruppen, herunder Basilan, Jolo og Tawi-Tawi.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til resten af øen Mindanao. Der er undtagelsestilstand på hele Mindanao.

Risiko for terror

Der er en generel risiko for terrorangreb overalt i Filippinerne, herunder i Manila. En række islamiske terrorgrupper og andre militante oprørsgrupper er aktive.

Terrorrisikoen er høj i den centrale, sydlige og vestlige del af øen Mindanao. Det gælder provinserne North Cotabato, South Cotabato, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao del Norte, Lanao del Sur og Misamis Occidental, Zamboanga-halvøen og hele Sulu-øgruppen, herunder Basilan, Jolo og Tawi-Tawi.

I maj 2017 og i april 2016 blev et antal mennesker dræbt ved eksplosioner i Quiapo, Manila. I december 2016 blev over 30 mennesker såret under en eksplosion ved en boksekamp i Hilongos, Leyte (Visayas). I november 2016 blev en sprængladning fundet tæt ved den amerikanske ambassade i Manila. Ingen kom noget til.

Mindanao: I december 2016 fandt en eksplosion sted i Aleosan, North Cotabato, hvor seks mennesker blev såret. I september 2016 sprang en bombe på et marked i Davao. Der var mindst 12 dræbte.

Angreb vil kunne ske på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. vestlige turister. Det kan f.eks. være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig især pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier og voldelige overfald sker, især i store byer som f.eks. Manila.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem f.eks. i en sikkerhedsboks på hotellet. Det gælder også vigtige dokumenter som f.eks. pas og flybilletter. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder.

Tag ikke imod mad og drikke fra fremmede. Der er risiko for, at der er blevet tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Der er risiko for kidnapning af vesterlændinge over alt i Filippinerne. Det gælder især i den sydlige del af landet: Øerne i Sulu Havet, f.eks. Mindanao og Palawan, og i det centrale Visayas, f.eks. øerne Siquijor, Dumaguete, Cebu og Bohol. Kidnapninger kan bl.a. ske fra ferieresorts og dykkersteder. De udføres både af terrorister og andre kriminelle grupper og kan koste livet.

Hvis du vælger at rejse til disse områder, bør du holde dig opdateret om situationen via nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Der er høj risiko for pirateri for sejlere i filippinske farvande, især i Sulu Havet. For mere info se Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. Hvis du deltager i en demonstration, kan du risikere at blive anholdt og deporteret.

Der er undtagelsestilstand på hele øen Mindanao.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Hvis du beslutter dig for at rejse til områder, hvortil vi fraråder rejser, opfordrer vi dig kraftigt til at få professionel rådgivning om sikkerhed. Det kan f.eks. være fra et sikkerhedsfirma.

I det sydlige Filippinerne har ambassaden meget begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation.

Naturkatastrofer

Der er risiko for tyfoner i Filippinerne i perioden juni - december.

Filippinerne rammes jævnligt af jordskælv og vulkanudbrud. Læs mere på hjemmesiden for  Philippine Institute of Volcanology and Seismology.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer her.

Vejrudsigt findes på hjemmesiden for det filippinske meteorologiske institut.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken. Veje og biler er ofte i dårlig stand, og du kan ikke regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt.

I de større byer bør du altid køre med låste døre og oprullede vinduer.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Du bør især være opmærksom, hvis du kører med offentlig transport. Der er risiko for tyveri og røveri i busser i de større byer. Det gælder også i ”jeepneys” f.eks. i Manila og Cebu.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer, bestilt enten fra officielle taxaholdepladser, et hotel eller et taxaselskab. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. Du bør heller ikke tage en taxa, hvor der er passagerer med, som du ikke kender. Du kan risikere at blive udsat for røveri og ekspreskidnapning.

Benyt kun anerkendte selskaber hvis du rejser med langtursbusser, færger og passagerbåde. Ofte er sikkerheden ikke i orden, og f.eks. redningsudstyr mangler. Der kan ske alvorlige ulykker.

Det kan være risikabelt at rejse med indenrigsfly. Der sker mange ulykker. Hvis du skal rejse med et lokalt filippinsk flyselskab, kan du finde en oversigt over seneste uheld her.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Filippinerne, er du underlagt filippinsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan f.eks. være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i meget små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder.

Rygning er er kun tilladt på offentlige steder, hvis det er markeret med skilte. 

Filippinerne er generelt et tolerant land for LGBT rejsende. Homoseksualitet er ikke ulovligt.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-filippinsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Filippinerne, hvis Filippinerne ikke går med til det.

Hvis du har dansk-filippinsk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Filippinerne, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de filippinske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan f.eks. være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldig billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler her.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Filippinerne kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Rejsesygeforsikring

Vi opfordrer alle danskere, der opholder sig i Filippinerne, til at tegne en privat rejsesygeforsikring.

Danskere i Filippinerne er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Filippinerne her.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Filippinernes Ambassade i Oslo, der dækker Danmark for yderligere information.

Kort over Filippinerne

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning